Vučević: Do Nove godine konkretni potezi

"Upozorenje SNS koalicionim partnerima neće ostati mrtvo slovo na papiru i mi ćemo pre Nove godine povući neke konkretne poteze", najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

 

"Upozorenje SNS koalicionim partnerima u Novom Sadu neće ostati mrtvo slovo na papiru i mi ćemo pre Nove godine povući neke konkretne poteze", najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je rekao da će ovih dana biti predložena izmena gradskog statuta, jer je "neodrživo da Novi Sad ima 16 gradskih uprava, čiji se čelnici ponašaju kao feudalci." "Želimo jedinstvenu gradsku upravu sa sekretarijatom, kao što imaju Beograd i ostali gradovi. Zatim, javna preduzeća moraće hitno da smanje svoje rashode. Ukoliko naši partneri ne podrže naše ideje, izaći ćemo iz koalicije", rekao je on.

Upitan koji su potezi koalicionih partnera prelili čašu, Vučević je odgovorio da "dok su kadrovi SNS koji vode javna preduzeća smanjili broj zaposlenih, u drugim koja posluju s gubicima, zaposleno je stotinak ljudi.

"Primeri nedomaćinskog odnosa su i zahtevi za kupovinu novih službenih automobila, ogromni troškovi na reprezentaciju, kavijar i šampanjac, nerazumno visoki iznosi za reklamiranje, skupoceni mobilni telefoni... I sve nepovoljne reakcije na njihovo ponašanje usmeravaju se ka gradonačelniku. To mora da prestane ili neka to rade u koaliciji sa nekim drugim. SNS u tome neće učestvovati", kaže gradonačelnik Novog Sada za Novosti.

Na konstataciju da su na njihovo saopštenje i mogućnost vanrednih izbora sa odobravanjem reagovali DSS, SPO, TS, RDP, dok SPS ukazuje da bi glasanje bilo gubljenje novca i vremena, Vučević kaže da neki "verbalno podržavaju izbore, a mole boga da ih ne bude": "Neke male partije imaju pogrešnu predstavu o svojoj veličini i misle da mogu da ucenjuju SNS".

Dačić: Nisam se bavio Novim Sadom

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da se nije bavio pozicijom te stranke u vladajućoj koaliciji u Novom Sadu i da će to uraditi ako bude potrebe.

"Ne znam, nisam se bavio tim pitanjem, bavićemo se ako bude potrebe", rekao je Dačić na pitanje kakva je pozicija SPS u Novom Sadu.

  • Superior

    01.01.2014 20:56
    Laško
    Dođe Nova godina i ništa se ne desi. Opet slaga.
  • metuzalem

    01.01.2014 16:20
    Ispunice obecanje jer...
    ... Neko je davno izrekao poslovicu :
    "Covek se veza za rec, a vo za rogove."
    Ja cvrsto verujem da gradonacelnik drzi svoju rec...
    Samo bojim se da : "kasno Milos u JKP stze". Nepopravljiva steta vec je ucinjena u GSPu, Vodovodu, Lisju, Cistoci, Informatici...
  • Оз

    31.12.2013 13:50
    КОЈЕ НОВЕ ГОДИНЕ!
    Градоначелниче, које нове године....конкретно!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti