Troje školaraca živi bez vode i struje na Sajlovu

Na Sajlovu, u trošnoj maloj kući živi petočlana porodica u uslovima koji ne priliče 21. veku - bez vode, struje i sa poljskim wc-om.

Na Sajlovu, u trošnoj maloj kući živi petočlana porodica u uslovima koji ne priliče 21. veku - bez vode, struje i sa poljskim wc-om.

Milicu, Marka i Sinišu tata je davno napustio, mama im je teško bolesna, ali na sreću imaju baku i deku koji o njima brinu. Nažalost socijalna primanja i penzije nisu dovoljni za odgoj tri školarca, a sve je dodatno teže kada u kući nema osnovnih uslova za život, prenosi RTV.

Deca kažu da je teško učiti uz sveću ili petrolejsku lampu, pa koliko mogu nauče kod kuće, a ostatak gradiva kad odu u školu. Svo troje su dobri đaci, redovno idu u školu, vole sport, ali nemaju novca da plaćaju članarine u klubovima. Baka Milena kaže da oni nisu gladni i bosi i što je najvažnije zdravi su, ali bi im struja svakako umnogome olakšala svakodnevicu.

Ružica Horvat zajedno sa svojom porodicom već duže vreme pomaže ovoj porodici sa osnovnim potrepšinama. Kaže da se obraćala raznim humanitarnim institucijama koje nisu odreagovale. Sada je, kako kaže, najvažnije da se sakupi novac za uvođenje struje. Još 2003. godine, deda i baka, Božidar i Milena, podneli su zahtev Elektrovojvodini koji je odobren, ali nisu imali novca da plate takse koje iznose oko 1.000 evra.

Zbog toga poziva sve koji su u prilici da pomognu da uplate novac u Hipo Alpe Adria banci na žiro račun: 165 - 000 700 482 77 88 - 07. Svaki drugi vid pomoći takođe je poželjan, a oni koji mogu da učine nešto da trošna kuća ove porodice postane udobnija za život mogu da se obrate i na broj telefona 063/ 77 900 70.

  • 30.12.2013 20:54
    teretni kombi
    hvala,
    sto ste se ponudili. Ako bude trebalo, zvacemo vas.
    Jos jednom HVALA
  • Nedeljko

    30.12.2013 11:19
    Mogu da pomognem sa besplatnim prevozom necega sto im treba imam teretni kombi 062-570157
  • 29.12.2013 17:31
    Politicari
    ...do njih ne mozete doci, kao da su nedodirljivi.
    Samo covek moze coveku pomoci.
    Ako znate za ugrozene porodice, sami se malo aktivirajte...videcete..pomoci cete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti