Igračke za najkreativnije mališane

Portal Ekokuće i ArChild odlučili su da nagrade najkreativnije mališane igračkama koje promovišu ekologiju i zaštitu životne sredine.
Portal Ekokuće i ArChild odlučili su da nagrade najkreativnije mališane igračkama koje promovišu ekologiju i zaštitu životne sredine.

Mali autori i autorke najlepših crteža na temu "Ekologija i zaštita životne sredine" biće nagrađeni igračkama od filca koje razvijaju finu motoriku, logičko zaključivanje, jačaju samopouzdanje, samokontrolu, koordinaciju pokreta i koncentraciju sa kojima deca kroz igru upoznaju osnovne principe zelene arhitekture.

Ova tema omogućava deci da iskažu svoje emocije, saznanja i poimanja o ekologiji, zagađenju, zaštiti životne sredine i obnovljim izvorima energije.

Skenirane ili fotografisane crteže možete poslati na e-mail adresu kontakt@ekokuce.com do 15. januara, uz obavezno navođenje imena i prezimena deteta, koliko ima godina i naziv grada u kojem živite. Svi radovi će zatim biti postavljeni na Facebook stranici nakon čega sledi glasanje.

Prva nagrada je Eko grad – set igračaka koji podstiče decu da upoznaju i dalje istražuju ekološke pristupe u arhitekturi. Set se sastoji od dve eko kuće, jedne eko zgrade i vetrenjače. Eko grad predstavlja deci, od ranog detinjstva, ekološke elemente i njihovu svrhu. Pomaže pri razvoju logičkog razmišljanja i veštine planiranja.

Druga nagrade je Novogodišnje selo – igračka koja gradi i jača samokontrolu, koordinaciju pokreta i koncentraciju, pri tome edukujući decu o pozitivnom odnosu u strukturi naselja (izgrađeno - neizgrađeno, kuće – drveće). Set je sačinjen od 5 elemenata (3 kuće i 2 drveta) i 5 vrsta spojnica (čičak traka, rajsferšlus, dugme, driker, kopča) za vežbanje fine motorike.

Treća nagrade je Sklopiva kuća - igračka koja uz pomoć rasklopa filcane kuće i pertle, kod dece pospešuje finu motoriku, koncentraciju i logičko zaključivanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti