Potpisan Protokol o izgradnji autoputa Novi Sad-Ruma

Protokol o pripremi projekta izgradnje saobraćajnice od Rume do Novog Sada, koji će obuhvatiti tunel kroz Frušku goru i obilaznicu oko Petrovaradina, Iriga i Rume, potpisan je danas u Vladi Srbije.
Protokol o pripremi projekta izgradnje saobraćajnice od Rume do Novog Sada, koji će obuhvatiti tunel kroz Frušku goru i obilaznicu oko Petrovaradina, Iriga i Rume, potpisan je danas u Vladi Srbije.

Protokol su potpisali ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović, predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik opštine Irig Vladimir Petrović, predsednik opštine Ruma Dragan Panić, direktor "Koridora Srbije" Dmitar Đurović i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak.

Izgradnjom autoputa Novi Sad-Ruma biće rešen problem prolazaka teretnih vozila preko Fruške gore i kroz Irig, a novoizgrađeni autoput i tunel imaće i ekološki efekat pošto će Nacionalni park "Fruška gora" biti zaštićen od izduvnih gasova.
Izgradnja autoputa od Novog Sada do Rume s tunelom kroz Frušku goru bi trebalo da se okonča do kraja 2017. godine, a tender za izradu projektne dokumentacije biće raspisan u januaru. Dužina autoputa Novi Sad-Ruma s tunelom kroz Frušku goru biće 27 kilometara.

  • 17.01.2014 08:03
    behaton
    Miroviću nemoj samo da taj auto-put traje kao i kumov behaton na Spensu. Kako ovde ljudi imaju kratko pamćenje.
  • sergej

    03.01.2014 09:18
    naravno
    da sns nije postavila mirovica za ministra mi bi jos dugo dugo cekali ovaj autoput
  • telefon

    31.12.2013 19:39
    hoce li tunel biti osvetljen i da li ce imati telefonske govornice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti