Smeće i loše stanje PET kontejnera najviše nervira Novosađane

Skoro svaki četvrti Novosađanin smatra da su smeće na ulicama i loše stanje kontejnera za đubre i PET ambalažu najznačajniji komunalni problem Novog Sada.
Skoro svaki četvrti Novosađanin smatra da su smeće na ulicama i loše stanje kontejnera za đubre i PET ambalažu najznačajniji komunalni problem Novog Sada.

Među ostalim problemima izdvajaju se: nedovoljno zelenih površina i uništavanje zelenila (11%), psi lutalice (10%) i nedovoljno parking prostora (9%).

U anketi je učestvovalo oko 7.000 Novosađana, a novosadski ogranak Zelenih Srbije navodi da im je u planu anketiranje 20.000 građana. Oni su ovo veliko istraživanje započeli početkom decembra pod sloganom "Koji je tvoj problem".

Istraživanje se sprovodi telefonom i popunjavanjem upitnika na sajtu Zelenih, a cilj je da se identifikuju najznačajniji problemi komunalne prirode na teritoriji grada. Akcija će se nastaviti tokom januara i februara, a zainteresovani mogu svoje mišljenje o komunalnim problemima ostaviti na sajtu www.zelenisrbijenovisad.org.

Zeleni navode da će im rezultati istraživanja poslužiti kao smernica za dalje aktivnosti.

  • МMax

    02.01.2014 18:48
    Смеће
    Највише ми поред смећа на улицама, смета смеће на власти...
  • 01.01.2014 22:11
    Ova slika je 100% realna ilustracija "grada kulture". Podzemni kontejneri u celom gradu, zabrana taljiga u gradu i u prigradskim opstinma, kazne u vidu rada u komunalnim sluzbama u narandzastim i jako upadljivim kombinezonima za unistavanje grada (klupe, kante za smece, grafiti...) i eto visestrukog resenja - grad cistiji, niko ne sakuplja nista, ono koji zvrljaju ili lome ce to sto su zas**** i da pociste ili poprave.
  • ns

    01.01.2014 09:11
    Lepo vam je Anonimus napisao resenje .A za Ivana idi jedan dan da se provozas sa kamionom tamo nazad da te pitam kako je .Dr ne razbacuju oni nego svi dobro znate da ovi koji rovare po kontejnerima su na svakih 5 min tamo neko dodje i ceprka kad ljudi nemaju ni hleba da jedu.Da nije njih bilo bi laske mada i oni jadnici doprinose na neki nacin ali ne opravdavam ni sto od tog smeca koje vuku prave deponije u malom beogradu sto kaze anonimus drasticne kazne uvesti za skrabanje sprejevima to navijaci balavci od 20 godina ti navodno navijaci koji obelezavaju teritoriju ma dati im krec i cetke i javno krecenje obuci ih u majce ja sam skrabao i u po bela dana da prekrecavaju da odrade uradjeno za svoj novac pa da vidis da li bi pisali.Isto i za ove sto divljaju lome klupe.Kad bi ga po dzepu udarili kazna plus da popravi koristan rad ali on da popravi.Dok se ne donese zakon za sve te stvari nece ici na bolje to nigde u svetu nema ali ima kod nas .A umesto sto je cistoca zaposlila ove Bokanove il vec cije za te plate tih sto ne rade nista mogao se obnoviti deo kontejnera al ne plasticnih nego metalnih koliko ode na plate mesecno nekih koji ni ne znaju sta im je posao to ce bolje ovi koji rade u Cistoci .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti