FOTO: 25.000 Novosađana dočekalo Novu 2014. na trgu

Oko 25.000 Novosađana i onih koju su za doček Nove godine odabrali Novi Sad okupilo se na Trgu slobode u tradicionalnoj proslavi uz svirke i vatromet.  
Oko 25.000 Novosađana i onih koju su za doček Nove godine odabrali Novi Sad okupilo se na Trgu slobode u tradicionalnoj proslavi uz svirke i vatromet.

Njih su u novogodišnjoj noći zabavljali Lena Kovačević, Ana Štajdohar, bend "Čika Joca i Zmajevi" i grupa "Riblja čorba".

Trg je bio prepun ljudi, ali i okolne ulice. U ponoć je usledio veličanstven vatromet koji je trajao punih deset minuta, a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je čestitajući sugrađanima Novu godinu rekao: "Sve što želim mojoj porodici želim i vama jer mi smo jedna velika novosadska porodica". Zahvaljujući strogoj kotroli na nekoliko prilaznih punktova, pirotehničkka sredstva i petarde nisu dospele na trg.

Sem na trgu, veliki broj Novosađana bio je u ponoć na Tvrđavi odakle su posmatrali vatromet.

Najveselije je bilo u Laze Telečkog i okolnim ulicama u centru gde su kafići bili prepuni, a bez obzira na opštu besparicu reporter Radija 021 je zabeležio gužve u mnogim gradskim restoranima. Velika novogodišnja žurka održana je na Spensu, ali i u Studiju M gde su nastupali Zemlja gruva, Lolobriđida, DJ dvojac iz Glazgova "Silicone Soul" i mnogi drugi.

Policija je saopštila da tokom novogodišnje noći nisu evidentirani teži oblici narušavanja javnog reda i mira.

Na području južnobačkog okruga dogodilo se 16 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedna osoba teško, dok su dve lako povređene.

  • Deda Mraz

    02.01.2014 18:58
    @ Zoran - Kost u grlu!!!
    Zoki, crni sine, tražiš nemoguće. Sve što si nabrojao niko ne može i neće da ti vrati. Što ste dopustili da vam ptići pobegnu iz gnezda? Život je vrlo, vrlo surov, ja sam samo dekoracija
  • Mlad

    02.01.2014 18:24
    vojvođanin
    Na trgu u Novome Sadu, je kanda bilo više bosanaca nego u bosni
  • Zoran

    02.01.2014 12:06
    Kost u grlu!!!
    Kost u nekom drugom organu je mnogo efikasnija(neke zivotinje je imaju mnogi im zavide)! Poruka bore corbice je potpuno jasna: pred vratima klozeta. U svakom smislu: pred evropskom unijom, pred gradskom kucom, pred divnom publikom(mala moja ci.kama se igra digla noge vrti se ko cigra-giroskop). Divlju pamet i cud otrovanu divlji vepar ima, a ne covek! Pogledaj dom svoj andjele bi bio primerena pesma da corbica nije presao na stranu narodnjaka i narvno dzej! Nismo mi velika porodica sa politicarima i raznoraznim plitkim zabavljacima, marionetama epohe... Dosta je bilo laganja vratite nam Novi Sad, slobodu govora i putovanja. Vratite nam izginule sinove na cijoj krvi se sepurite! Vratite nam decu iz inostranstva, pametne i obrazovane koji su pobegli glavom bez obzira. Vratite nam firme i fabrike da radimo... Vratite nam novinare koji ce da pisu o ovom skandalu koji se desio za novu godinu u Novom Sadu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti