Nacionalni park Fruška gora deli 9.000 badnjaka

Nacionalni park Fruška gora će, za predstojeće božićne praznike, podeliti 9.000 pripremljenih badnjaka, saopštilo je danas to javno preduzeće.

Nacionalni park Fruška gora će, za predstojeće božićne praznike, podeliti 9.000 pripremljenih badnjaka, saopštilo je danas to javno preduzeće.

To će biti učinjeno u nameri da se očuvaju ekosistemi i prirodne vrednosti najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji. U Novom Sadu biće podeljeno 3.000 badnjaka dok će 6.000 biti podeljeno u Sremskim Karlovcima, Beočinu, Irigu, Šidu, Inđiji i Rumi.

Podela badnjaka u Novom Sadu zakazana je za 6.januar u 10 sati, na Trgu slobode, ispred Gradske kuće.

Iz Nacionalnog parka upozoravaju da će njihova čuvarska služba intenzivno kontrolisati park kako bi bilo sprečeno nedozvoljeno sečenje hrastovih stabala. Stručnjaci iz Nacionalnog parka će badnjake seći isključivo na onim površinama na kojima je po planu predviđeno uklanjanje hrastovih stabala ili ispod dalekovoda, kako ne bi bile ugrožene prirodne vrednosti Fruške gore, navedeno je u saopštenju.

  • велики верник

    03.01.2014 12:43
    Лицимур
    Празнујем паганске обичаје, а после пагане називам сатанистима!
  • 01.01.2014 17:56
    Četinar
    Devet hiljada badnjaka?! Pa to je šumarski genocid!
  • Novosađanin

    01.01.2014 00:57
    ...štamparska greška! Dobrivoje Antonić!
    U trećem redu, dole ispod:
    ...bolje bi mu bilo da narodu objasni kako je uspeo doći...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti