Grad će pomoći siromašnoj šestočlanoj porodici

Novosadsku porodicu koja živi u neuslovnoj kući na Sajlovu bez struje i vode posetili su predstavnici Grada i obećali da će im pomoći.
Novosadsku porodicu koja živi u neuslovnoj kući na Sajlovu bez struje i vode posetili su predstavnici Grada i obećali da će im pomoći.

Troje školaraca koji žive sa babom  i dedom i uče uz sveću i petrolejsku lampu, već u januaru mogu da očekuju da će besplatno dobiti priključak za struju, a nakon toga trebalo bi da im se uvede i voda.

Direktor Elektrovojvodine Srđan Kružević obećao je da će to preduzeće snositi troškove priključka i da uskoro ta porodica na Sajlovu može očekivati struju u svojoj kući.

Brigu o troje školaraca koje je otac napustio, a mama im je teško bolesna, preuzeli su baka i deka. Oni su nekoliko puta istakli da struju ne traže zbog sebe, već zbog svojih unuka kako bi lakše nastavili školovanje. Porodicu je posetio i gradonačelnik Novog Sada koji je istakao da je posao političara upravo da rešavaju ovake pojedinačne probleme građana.

"Razgovarao sam sa generalnim direktorom Vodovoda i mislim da ćemo i tu pronaći tehničko rešenje. Razgovarao sam i sa generalnim direktorom ‘ZIG-a i on će da uradi svoj deo posla oko opremanja ovog poteza kako bi bar malo pomogli. Ne možemo mi sa rešimo sve probleme, ali najvažnije je da ovo troje sjajne dece dobiju normalne uslove za život", rekao je Vučević.

Deda troje mališana Božidar Božović zahvalio se svima na najavljenoj pomoći i poželeo unucima da imaju makar osnovne uslove za odsrastanje. "Želeo bih svima da se zahvalim, ne radi mene i ne radi moje supruge, nego radi ove moje dece, mi smo preuzeli da tu decu držimo i vaspitavamo sa vrlo malo sposobnosti", rekao je on.

Crveni krst donirao je skromnoj porodici ogrev, prehrambene i higijenske proizvode i uručio deci novogodišnje paketiće.

  • Huncut

    01.01.2014 20:03
    Nemojte tako, iako ne navijam za ovu vlast...ipak je ovo lepa vest.
  • Zatezalo

    01.01.2014 17:42
    Na slici vidimo petoro siromašnih domaćina i devetoro dobrovoljnih davalaca obećanja. (Ne zna se jesu li vozači i obezbeđenje u prostoriji, ili su raspoređeni oko kuće. Duhom su prisutna i dva generalna direktora: ZIG-a i Vodovoda.) Poklonu se ne gleda u zube, ali ipak: doviđenja u nekom sledećem marketingu - s nezaobilaznim kolor slikanjem u boji.
  • Toma

    01.01.2014 16:38
    nije tačno
    drago mi je da će nekom ko je u nevolji bar malo da svane.
    ali nije to posao političara, barem ne onih koji su na vlasti. njihov posao određuje fotelja u koju su seli.
    Konkretno kod Vučevića posao mu je:
    kontrola rada javnih preduzeća u smislu sprečavanja nesavesnog poslovanja i trošenja novca od strane istih, takođe jako važna kontrola njihovog efekta rada (prljave ulice, neuređenost i haos na svakom koraku, taxi divljaci...) i to mu je primarni posao. Sve drugo je plus. Bez onoga, grad ne funkcioniše i pretvara se u ruglo, što danas i jeste.
    Pauk služba ne radi 24h i ne radi nedeljom. Eto primera sistemskog felera koji gradonačelnik ne rešava. komunalna policija se boji da nekom zvoni na vrata, eto i taj problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti