Novi Sad - najopasniji grad u Srbiji

S najviše krivičnih dela po glavi stanovnika, Novi Sad je u 2013. godini poneo "titulu" najnebezbednijeg mesta u Srbiji.
S najviše krivičnih dela po glavi stanovnika, Novi Sad je u 2013. godini poneo "titulu" najnebezbednijeg mesta u Srbiji.

Godinama je važio slogan "Novi Sad bezbedan grad". Ove godine, međutim, statistika je neumoljiva.

Dragana Ćorić, predsednica Udruženja roditelja kaže da problem leži u neadekvatnom kućnom vaspitanju."U Novom Sadu se u ovoj godini desila eksplozija nasilja, kako vršnjačkog, maloletničkog, tako i svakog drugog. Duboko potiskivano nezadovoljstvo i beznađe koje ljudi osećaju moralo je negde da se ispolji", kaže ona.

Ćorićeva dodaje da nema tog broja policajaca koji će smanjiti porast kriminala u jednom gradu ako to već porodica prva ne kanališe. "Ne mogu generalno da zamerim policiji jer oni korektno urade svoj deo posla. Problem je pravosuđe. Kad bi potencijalni počinioci znali da će prema njima brzo biti primenjena makar i najblaža kazna, možda bi odustali", navodi ona.

Poražavajuća je činjenica i da je maloletnička delinkvencija u porastu.

"Ako sa 10 godina počne sa sitnim prekršajima, dete kad stigne do 16 godine više ne vodi računa ni o čemu. To je začarani krug. Strašno je što je cela Srbija svedok porasta nasilja u Novom Sadu, a mi Novosađani se ponašamo kao da nas nije briga za to", zaključuje Dragana Ćorić.

Komentari 101

  • 08.01.2014 21:52
    Stevan
    Ovo je jedan opasan grad, a kamoli ne bezbedan. Ovde se stalno desavaju uzasi, tuce prebijanja pljacke silovanja, ubistva, pucnjave lomljenje ulica, kradje, razvaljivanje i unistavanje ulica i sve to i u samom centru grada i sire po gradu! I nisu to samo maloletnici, vec ogroman broj raznih opasnih struja. Maloletnici izlaze do zore u centru grada je potpuna sodoma od diskoteka i u stambenim delovima grada u centru i sire, gde se prebijaju, lome, unistavaju, alkohol i drugi opijati za maloletnike dostupni! Hoce li neko stati na put ovome i taj gradonacelnik sta tadi? Ni prosli ni ovaj nista! Dok mi gradjani kao da smo u ratnoj zoni i nocu i danju! I policija i komunalna policija i sve inspekcije korumpirane! A pozari, ubistva i razbojnistva i huliganstava na svakom koraku u samom centru grada! Saberite se gradska vlasti, jer i vama moze svasta da se desi, prosetajte gradom malo, prosetajte centrom nocu danju, ne mislite na sebe vec i na gradjane, a ne kad bude kasno, kao sto se u ovom gradu samo tragedije desavaju svakodnevno i svakonocno! Ovde se zaradjuje na kriminalu i diskotekama i maloletnicima koji prave lomove, pozare, ubistva, po centru i sire i po celom gradu! Novi Sad je ne ne bezbedan, vec kriminalisticki grad!
  • Lotre

    06.01.2014 21:04
    @Che Prevara
    Sad prvi put cujem da krkani nose spanska imena....
    Decko, jesi li cuo za drugi album benda Black Sabbath?
  • che guevara

    06.01.2014 18:08
    suze
    dignite svoj vrli glas,ko sto uvek lajete na nebitne teme jer vam je ovo jedino mesto gde mozete da budete hrabri(crvi),,.. kazite, kad na ulici vec ne smete lecite svoje komplekse i sujetu, kukajte krivite dodjose ili krkane,...jel ima neka tema ovde da je niste promasili crvi....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti