Bejbi bum u Novom Sadu, pao rekord star 20 godina

U novosadskom porodilištu 2013. godine rođeno je najviše beba u poslednjih 20 godina (6.275), oko 150 više nego prošle godine.
U novosadskom porodilištu 2013. godine rođeno je najviše beba u poslednjih 20 godina (6.275), oko 150 više nego prošle godine.

Oko 15 odsto roditelja odlučilo je da dobije treće dete, a čak 177 porodilja donelo je na svet u Betaniji četvrto ili peto dete.

- Od ukupnog broja oko 30 odsto rođeno je carskim rezom, oko dva odsto bili su blizanci, a rođeno je i 10 trojki. Voleo bih da se trend porođaja nastavi i da u 2014. godini imamo još više beba - kaže Srđan Đurđević, upravnik sektora ginekologije KCV.

Tokom novogodišnje noći u Betaniji je rođeno šest beba. Roditelji prvorođene bebe dobiće od grada 100.000 dinara, a svi ostali koji su dobili potomke 1. januara po 50.000 dinara.

Inače, najviše beba rođeno je u julu (615), dok je dnevni rekord oboren u septembru, kad su rođene 34 bebe u samo jednom danu.

  • Lalla

    04.01.2014 19:44
    deo statistike nedostaje....
    pored vec nabrojanih stavki,
    koji nisu uzete u obzir u statistickom podatku
    izostavljen je onaj bitan za Novi Sad
    Novi Sad je pre dvadeset godina imao nekih 120 000 stanovnika...danas se barata sa brojkom od nekih 300 000 znaci vise stanovnika za nekih 100%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,,,
    statistika;
    neko kupus..neko meso...u proseku sarmu svi!!!!
  • 04.01.2014 10:52
    liman 2
    ...sve je to lepo,a onda mame dobiju otkaz ,mozda ne odmah ali cim prodje porodjajno a drzavu bas briga .Samo mi nemojte pricati o prevelikoj sreci drzave , jer da je ima bilo bi i posla za njihove roditelje , bilo bi i besplatnih jaslica , bilo bi i besplatnog skolovanja i studiranja ...samo onda kada drzava iskreno brine o svom natalitetu moze se govoriti o sveopstem napretku...narocito je bolna cinjenica da kao narod nestajemo a ovde se bavimo kojekakvim demagogijama.Imam puno prava da govorim o svemu ovome jer sam baka jedne od ovih beba i jako me brine cinjenica da je poslodavac vec pri samom saznanju da se radi o trudnoci zeleo da da otkaz ,a sada vec treci mesec ne isplacuje porodiljsko bolovanje ...gde je tu drzava...gde je tu grad i republika kada se i za njihova davanja ceka najmanje dva meseca ,a do tada nikoga nije briga koliko kostaju ni hrana ni pelene a bogami ni to dali roditelji imaju bilo kakva primanja...
  • Miki

    04.01.2014 06:49
    jeste
    još ako ugase porodilišta u Subotici, Mitrovici ... biće još rekorda (za one koji se ne sećaju, nekad bilo porodilište i u Palanc, Vrbasu, ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti