Predstavljamo: Ovo je najbolji student FTN-a u 2013.

Slobodan Šupić je najbolji student FTN-a u 2013. godini, a već za vreme master studija profesori su ga zadržali da radi kao asistent.
Slobodan Šupić je najbolji student FTN-a u 2013. godini, a već za vreme master studija profesori su ga zadržali da radi kao asistent.

Šupić je trenutno na doktorskim studijama građevine, a njegov primer je pokazatelj da se vredno učenje i posvećenost fakultetu u Srbiji, ponekad, isplati.

- Ako si zainteresovan za ono što učiš, sve se može postići dobrom organizacijom. Ako se veliki trud ne isplati, treba tražiti neke alternative, kao što je odlazak van granica. Međutim, o tome treba voditi računa još u trećoj, četvrtoj godini i raspitivati se za stanje o mogućnosti zaposlenja u svojoj oblasti - kaže Šupić za 021.

Slobodan je inače završio smer konstrukcije, a oblasti za koje je trenutno zainteresovan su energetska efikasnost, obnovljivi ekološki materijali i izvori energije. - Teme koje me zanimaju su tek sada aktuelne, pre svega na Zapadu. Trebaće ipak vremena dok neke ozbiljnije promene budu mogle da se implementiraju i u našoj zemlji - kaže Šupić, misleći pritom na poboljšanje energetske efikasnosti u objektima kako bi se smanjio utrošak energije, korišćenje zdravih obnovljivih materijala u zgradama i primenu mera za efikasnu zaštitu od požara.

Građevina važi za jedan od težih fakulteta u zemlji. Ipak, ovaj mladi stručnjak smatra da trud, dobra organizacija, zainteresovanost, malo kreativnosti, te dobri i pristupačni profesori mogu sve da kompenzuju. - Nije bilo mnogo odricanja, sve se postiže kada pravilno raspodeliš vreme - kaže Slobodan, dodajući kako mu je u budućnosti cilj da dođe do titule profesora. (Suzana Stojićević)
  • gul-Zlikovac

    14.01.2014 23:53
    Blistavi um
    Da profesori departnmana za gradjevinarstvo FTNa se samo otimaju oko asistenata... postoje profesori koji drze i po 3-4 predmeta, a znanje i upornost su poslednje stvari koje se cene, kvalitet studija je jadan i oslikava stanje visokog školstva (i obrazovanja generalno) u ovoj zemlji ... smejurija
  • Joca

    13.01.2014 13:01
    ...
    Da bi poklopili ovaj clanak, te da bi narod sto pre zaboravio na takve stvari, Ceca ce objaviti da sprema novi "projekat". Za njom ce odmah i Karleusa, u ostale stetocine ove zemlje seljaka...
  • 13.01.2014 11:36
    Sve najbolje
    Svaka cast momak!
    A svi zavidljivci mogu da te poljube u prezime :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti