Zelenilo bira pivaru koja će dominirati Štrandom

Svi lokali na Štrandu od ove godine biće opremljeni istom opremom i to sa simbolima neke od pivara koja bude izabrana na nedavno raspisanom tenderu "Gradskog zelenila".
Svi lokali na Štrandu od ove godine će biti opremljeni istom jednoobraznom ugostiteljskom opremom i to sa simbolima neke od pivara koja bude izabrana na nedavno raspisanom tenderu  JKP "Gradsko zelenilo".

Naime, ovo preduzeće je raspisalo tender za izbor pivare koja će naredne četiri godine imati povlašćeni položaj na gradskoj plaži. Kako za 021 kaže portparol Ivan Nožinić, to ne znači da na Štrandu neće biti piva drugih proizvođača.

"Zelenilo je i ranije imalo posebne ugovore sa pivarama, do sada sa Apatinskom pivarom, a novina je da sada, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i drugim zakonskim propisima koji zabranjuju monopolski položaj, raspisujemo tender. Ovim tenderom biće odabrana pivara koja će imati ekskluzivno pravo da sve lokale na Štrandu opremi sa ugostiteljskom opremom - stolovi, stolice, suncobrani i slično u naredne četiri godine, a pri tome svi će morati da prodaju njihovo pivo. Ovo ne znači da druge pivare neće moći da prodaju svoja piva, jer će svi ugostitelji moći da ih stave u ponudu", objašnjava Nožinić.

Prema njegovim rečima, ugovor sa nekom od pivara će Zelenilu omogućiti četvorogodišnji stabilni prihod, a u planu je da se slični tenderi raspišu i za vodu i sladoled. On dodaje da će građani imati koristi od ovih tendera, jer će lokali imati novu opremu i biće uređeniji.

U Zelenilu za sada nisu mogli da navedu koliku zaradu očekuju od davanja ekskluzivnog prava nekoj od pivara da opremi ugostiteljske objekte svojom brendiranom opremom. (Žarko Bogosavljević - zarko@021.rs)

  • Zelenaš

    13.01.2014 07:04
    Kapacitet!
    A naši radnici Zelenila prozvali predsednika NO - "Kanister".
    Šta mislite zašto?
    Sigurno ne zbog toga što je svakodnevno trezan...
  • To se

    13.01.2014 01:12
    NE MOZE RADITI
    jer se tumaci kao MONOPOLIZACIJA, i svaka pivara ima prava da ih tuzi - prvo domacim, a posle napolju. Ovamo hoce u EU,a ovde sprovode ono sto je STRIKTNO ZABRANJENO u istoj.
  • Kladionica

    10.01.2014 19:23
    Opklada
    Kvota je 1.01 da ce pivara biti Hajneken, ista ona koja je za docek Nove godine imala tri standa na ogradjenom Trgu slobode. Zivi bili, pa videli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti