Inicijativa za izgradnju parkinga za bicikle

Novosadska biciklistička inicijativa pozvala je danas volontere da se uključe u projekat "Bajk frendli", koji podrazumeva obeležavanje objekata koji poseduju parkinge za bicikle ili će napraviti takve parkinge.

Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI) pozvala je danas volontere da se uključe u projekat "Bajk frendli" (Bike Friendly), koji podrazumeva obeležavanje objekata koji poseduju parkinge za bicikle ili će napraviti takve parkinge.

Cilj je rešavanje problema nedostatka parkinga za bicikle u Novom Sadu, ali i predstavljanje biciklistima lokacija koje imaju takve parkinge. Projekat je podržala Trag fondacija, u okviru konkursa "Akademija održivosti", a koncept "Bajk frendli" osmislile su članice NSBI Agneš Ćurčić-Asodi i Judit Bednarik.

Agneš Ćurčić-Asodi je navela da će u prvom koraku projekta volonteri kontaktirati institucije, ugostiteljske objekte i druge frekventne lokacije u Novom Sadu, gde će predstaviti program.

Potom sledi obeležavanje objekata gde postoje ili će postojati parkinzi za bicikle, a nakon toga NSBI će napraviti aplikaciju za "pametne" mobilne telefone, na kojoj će biti mapa Novog Sada sa svim obeleženim Bajk frendli objektima.

Volonterima koji budu pokazali visok nivo angažmana biće ponuđeno i članstvo u NSBI, koje donosi beneficije poput besplatnih obuka i učestvovanja biciklističkom aktivizmu.

  • -

    09.01.2014 13:03
    -
    dokoni popovi.

    trenutno je najveci biciklisticki problem da bicikli nadjes tamo gde ga ostavis. naravno i bez komentara da se oni kradu i po eu

    pa bilo je pariralista za biciklove i ranije.
    ispred svake prodavnice su postojala ona rebra
    pa vam se nije dopalo drzavno uredjenje koje ih je obezbedjivalo.

    donedavno je kod muzeja bila tenda iznad parkinga za biciklove dok vam je nisu premestili zbog onih biciklova za iznajmljivanje.




  • hehe

    08.01.2014 15:43
    @Novosađen
    Ideja je da kada odeš u kafić, hostel, banku, socijalno, školu, fakultet, teretanu itd. imaš gde ti, tvoja mama, baba, sestra, strina, otac, brat, ujak, sin ili ćerka itd. da bezbedno ostavite bicikl, to je sve.

    Je li problem podstaći ljude da zajedno dođemo do toga?
  • zmau

    08.01.2014 15:06
    dobro za biznis
    Može se po Internetu naći dosta materijala na temu odnosa kvaliteta biciklističke infrastrukture na nekoj lokaciji, i cene poslovnog prostora (koja je indikator povoljnosti lokacije za biznis). Nadam se da će novosadski preduzetnici prepoznati i iskoristiti šansu koja im se pruža da povećaju obim svog poslovanja.
    Od državnih institucija generalno manje očekujem sluh za ovakve inicijative.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti