Betanija: Rođenje prve bebe nije namešteno

Rukovodstvo Betanije demantovalo je da je rođenje prve bebe u novoj godini bilo namešteno porodici bivšeg odbojkaškog reprezentativca i člana Srpske napredne stranke Vladimira Bateza.
Rukovodstvo Betanije demantovalo je da je rođenje prve bebe u novoj godini bilo namešteno porodici bivšeg odbojkaškog reprezentativca i člana Srpske napredne stranke Vladimira Bateza.

Naime, Batezova žena Maja rodila je ćerku 36 minuta posle ponoći 1. januara 2014. godine i osvojila nagradu od 100.000 dinara, koju im je uručio gradonačelnik i šef novosadskih naprednjaka Miloš Vučević. Ali, činjenica da je proslavljeni sportista istovremeno član Srpske napredne stranke, a da se njegova žena porodila carskim rezom, a ne prirodno, izazvala je sumnju da je porođaj bio s namerom zakazan u to vreme.

"Ovakve osude javnosti naterale su i nas u upravi da proverimo sve detalje oko ovog porođaja, koji je vodio dežurni ginekolog, dr Nenad Ćetković. Da nije ništa namešteno, potvrdili su mi i Ćetković i dokumentacija porodilje", kaže za Novosti upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine Dragan Stajić.

Maja Batez se, naime, već dva puta ranije porodila carskim rezom, a ovaj treći porođaj, takođe carski rez, bio joj je zakazan za 8. januar. "Žena se javila te noći u ambulantu sa bolovima i hipertenzijom, zbog čega joj je odmah indukovan carski rez. Dakle, nije carski rez bio zakazan za posle ponoći prvog januara, kako deo javnosti veruje. Posle otpuštanja iz porodilišta, porodilja je čak zbog visokog pritiska bila i u Institutu u Sremskoj Kamenici", kaže Stajić.

Prva beba rođena u Beogradu takođe je beba poznatih. Unuka poznate pevačice Merime Njegomir rodila se sekund posle ponoći u bolnici u Višegradskoj 1. januara 2014. godine, prirodnim putem. Kao nagradu ova beba je dobila 300.000 dinara. Batezovi su u Novom Sadu dobili nagradu od 100.000 dinara, dok su sve ostale bebe rođene 1. januara nagrađene sa 50.000 dinara.

  • Zoro

    11.01.2014 20:28
    Cemu sumnja???
    Opste poznata stvar je da se sve vaznije operacije, carski rezovi i druge teze hiruske intervencije, zakazuju iskljucivo u ponoc ili par minuta do ponoci. Tada je lekarski i medicinski kadar u punom sastavu, kako u Betaniji tako i u svim ostalim medicinskim ustanovama (sto je vazno za slucaj neke komplikacije). A carski rezovi bi se po preporuci Svetske Zdravstvene Organizacije trebali raditi iskljucivo u ponoc. Sem kada za to postoji neki stimulans. Tada moze i po danu.
    I kako uopste neko moze da posumnja da se u Betaniji nesto mucka?
    Toga tamo nikada nije bilo.
  • pravda

    11.01.2014 15:52
    Te naše teorije zavere su neverovatne,pa,mi u svemu vidimo zaveru i mutljažu!Zar mislite da Batez kao naš bivši reprezentativac i proslavljeni sportista nije zaradio dovoljno da može izdržavati svoju porodicu nego će da kalja svoj ugled i ugrožava zdravlje supruge i deteta zbog 100.000 dinara?!!!
  • puki

    11.01.2014 08:34
    Majka i dete su zdravi, super pa je neko to spmenuo. Samo novac, strasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti