Samo dva logopeda na 10.000 dece

Roditelji čija deca imaju problema s govorom čekaju i po mesec dana na termin kod logopeda u novosadskom Domu zdravlja.

Roditelji čija deca imaju problema s govorom čekaju i po mesec dana na termin kod logopeda u novosadskom Domu zdravlja.

U Savetovalištu razvojne pedijatrije rade samo dva logopeda, što je premalo na oko 10.000 pacijenata, koliko ima dece kojima je potreban logopedski tretman. Roditelji navode da su na zakazivanje prvog pregleda čekali mesec dana.

Načelnica Službe zdravstvene zaštite dece dr Branislava Stanimirov kaže za 24sata da je tačno da u Savetovalištu radi malo logopeda, ali da dobrom organizacijom uspevaju da svakom detetu posvete pažnju.

- Dva logopeda tehnički ne mogu sve da postignu, ali se zaista puno trude da se organizuju najbolje što mogu i da pacijenti ne trpe. Na zakazivanje prvog pregleda se čeka oko mesec dana, ali takvi pacijenti sigurno neće biti zapušteni zbog tog čekanja, odnosno neće se puno izgubiti u terapeutskom smislu - kaže Stanimirov.

  • Родитељ

    13.01.2014 22:16
    Имам дете са проблемом у развоју говора и три пута недељно идемо код приватног логопеда, по сат времена. Требало нам је годину дана да се померимо са мртве тачке и дете почне како-тако да говори. А шта бисмо постигли да смо ишли једном месечно у дом здравља?
  • mama

    13.01.2014 15:37
    kao da su logopedi samo problem
    U gradu samo 2 logopeda, a SAMO JEDAN DECIJI KARDIOLOG KOJI RADI U DOMU ZDRAVLJA... E TO JE TUZNO....
  • 13.01.2014 14:17
    Vodila sam dete,nisam zadovoljna. Kod privatnog logopeda je dete sve naucilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti