Olah Vince prijavio lažni napad

Novosadska policija je najavila da će podneti krivičnu prijavu protiv Olaha Vincea, zbog sumnje da je učinio krivično delo lažno prijavljivanje. 
Novosadska policija je najavila da će podneti krivičnu prijavu protiv Olaha Vincea, zbog sumnje da je učinio krivično delo lažno prijavljivanje.

Osnovano se sumnja da je on, 6. januara, lažno prijavio policiji da je fizički napadnut i lakše povređen od strane dvojice nepoznatih muškaraca, te da su mu napadači, tom prilikom, uputili i uvrede i pretnje, po osnovu njegove nacionalne pripadnosti.

On je, takođe, osumnjičen da je lažno prijavio uvredljive i preteće SMS poruke, primljene u oktobru prošle godine, kojima je, navodno, bila ugrožena njegova sigurnost. "Intenzivnim operativnim radom, policija je, u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, došla do saznanja koja upućuju na to da su ovi događaji fingirani, te da postoji osnov sumnje dovoljan za podnošenje krivične prijave protiv njega u redovnom postupku", navodi se u policijskom saopštenju.

Podsetimo, Olah Vince je 8. januara medijima rekao da su ga na Badnje veče 6. januara pretukli nepoznati muškarci u "klasičnoj sačekuši" ispred kuće na Telepu nakon što se vratio iz šetnje sa suprugom.

Napad na Vincea osudili su mnogi, od gradonačelnika i većine lokalnih političkih stranaka, do mnogobrojnih udruženja građana. I pored nekoliko pokušaja, Vince danas nije dostupan na mobilnom telefonu.

Nakon što je policija saopštila da je otkriven pokušaj lažnog prijavljivanja, gradonačelnik Miloš Vučević je naveo danas da je simptomatično da se pred svaki gradski konkurs za dodelu sredstava, pojavljuju grupe kojima su prava ugrožena ili se osećaju ugroženo. On je dodao da osuđuje svako nasilje i svaki napad, ali da osuđuje i pokušaje ucenjivanja policije i grada i da neće proći pokušaji da se prevari sistem.

  • Мутва

    15.01.2014 08:45
    Господин је чак завапио чувену - "Повратак у деведесете..."
    Хихихихии...
  • 14.01.2014 16:08
    Treba kazniti...
    Nemam nista protiv roma... najbolji drug mi je bio rom u detinjstvu... ali Olaha treba kazniti novcano za ukaljanje ugleda grada Novog Sada i Srbije...

    Pozdrav iz Nisa
  • Walter

    14.01.2014 07:46
    Ko nije osudio
    Ispade DSS najobavešteniji što nije komentarisao i osudjivao tzv. napad. Zamislite u kom se čudu nadju Nemci kada ovakvi zatraže azil i sve privilegije koje idu uz to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti