FOTO: Dve godine od izbacivanja skvotera iz kasarne "Dr Arčibald Rajs"

Na današnji dan, pre dve godine, aktivsti Društvenog centra izbačeni su iz kasarne "Dr Arčibald Rajs".
Na današnji dan, pre dve godine, aktivsti Društvenog centra izbačeni su iz kasarne "Dr Arčibald Rajs".

Ovih 7.293 kvadrata, za koje se i sama Vojska izjasnila da joj ne trebaju, još uvek stoji prazno, stoji u saopštenju DC.

Od 22. decembra 2011. do 13. januara 2012. godine održano je: 18 edukativnih, kreativnih i humanitarnih radionica, 12 muzičkih programa, 9 tribina i okruglih stolova, 6 filmskih i video programa, 3 izložbe, 5 književnih programa, 5 performansa i 17 sportsko-rekreativnih sadržaja; organizovano je više humanitarnih akcija koje su rezultirale sakupljanjem i deljenjem novogodišnjih paketića deci iz Svratišta u Novom Sadu; svakodnevno su organizovane radne akcije čišćenja i sređivanja objekata, kao i zajednički obroci, otvoreni i besplatni za sve.

Svi programi održani u napuštenoj kasarni "Dr Arčibald Rajs" bili su besplatni i otvoreni za javnost.

Aktivisti su izbačeni 13. januara 2012. godine, brzom akcijom policije, nakon čega je na kasarnu stavljen katanac.

Sadašnji gradonačelnik Miloš Vučević je za 021 ponovio stav svog prethodnika Igora Pavličića da Novi Sad nema sredstava za kupovinu ovog kompleksa.

U maju prošle godine najavljeno je da će kasarna biti zaštićena kao spomenik kulture kad i ako Vlada Srbije prihvati predlog odluke, na kom je tada radio gradski Zavod za zaštitu spomenika kulture.

  • Piplfoks

    15.01.2014 23:38
    @PATTON/Anonimus
    Kad sam sebe bodriš pod drugim imenom, to se još uvek računa kao polemisanje. Pretpostavljam da si to ti, pošto je broj ljudi sa toliko niskim mentalnim kapacitetom da su im fore kao 'Piplfuks' smešne jednocifren, a Nimbus, Deki i slični vole da se potpišu, tako da ne ostaje mnogo drugih opcija.
  • 15.01.2014 17:51
    @PATTON
    Svaka čast Patone, Piplfuks je sasvim OK, ali fali A na kraju!
    Dobar, dobar...
    Žaba progutala?
  • Piplfoks

    15.01.2014 10:59
    Ubacio si se komentarom koji nema veze ni sa mojim komentarom ni sa temom, nalupetao si se svakakvih gluposti (ajde da me na trenutak ne bude sramota da se bavim nečim tako nebitnim, ali u pitanju je 'buldožer', a ne 'buldozer', za sve potpuno funkcionalno pismene), na kraju si čak pokazao da ne znaš baš ni o čemu se radi u 'Plavom zecu', što je nivo prvog razreda osnovne, ali bitno je da zahtevaš poštovanje. To je za mene definicija neškolovanog, nenačitanog, nezanimljivog, ali zato uobraženog i iritantnog. Ne znam baš da li je Duško Radović poznavao TEBE, ali ako si i njega ovako smarao, verujem da te je sa svojom prepoznatljivom rečitošću i humorom instruirao da od*ebeš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti