Miodrag Kostić kupuje AIK banku

Novosadska kompanija "Sunoko", koja je deo MK grupe čiji je vlasnik Miodrag Kostić, objavila je danas nameru preuzimanja stopostotnog vlasništva nad AIK bankom, odnosno preuzimanja preostalih akcija u toj banci.
Novosadska kompanija "Sunoko", koja je deo MK grupe čiji je vlasnik Miodrag Kostić, objavila je danas nameru preuzimanja stopostotnog vlasništva nad AIK bankom, odnosno preuzimanja preostalih akcija u toj banci.

Kompanija "Sunoko" zajedno sa povezanim licima sada ima 37,91 odsto vlasništva u AIK banci, što znači da namerava da preuzme preostalih 62,09 odsto akcija, objavljeno je na sajtu Beogradske berze.

"Sunoko" se obavezuje da će u roku od 15 dana podneti zahtev Komisiji za hartije od vrednosti za objavljivanje ponude za preuzimanje i objaviti ponudu odmah nakon prijema rešenja komisije u jednim dnevnim novinama koje se redovno distribuiraju na celoj teritoriji Srbije.

Kompanija "Sunoko" dobila je od Narodne banke Srbije prethodnu saglasnost za sticanje većeg udela u vlasništvu nad AIK Bankom iz Niša.

Centralnoj banci su se tim povodom obraćala dva lica. Postupak po zahtevu "Sunoka" je okončan i NBS je dala prethodnu saglasnost za sticanje većeg udela u vlasništvu nad AIK bankom, dok je postupak po zahtevu drugog lica još uvek u toku, naveli su ranije u NBS.

Kostić je predsednik Upravnog odbora AIK banke.

  • Forca Brutale

    14.01.2014 11:03
    Analiticar ne vredjaj pacove!
  • NS

    14.01.2014 10:30
    KAD???
    ...CE OVAJ U APS???
  • 14.01.2014 09:07
    Da li neko zna kad će lopovima u ovoj zemlji doći kraj. Jer ako njima ne dođe kraj doći će nama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti