Kostreš: Možemo i sa DS i sa SNS

Liga socijaldemokrata Vojvodine bi mogla da bude u koaliciji i sa DS i SNS, ukoliko se te stranke budu zalagale za promenu ustavnog položaja pokrajine, kaže zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Liga socijaldemokrata Vojvodine bi mogla da bude u koaliciji i sa DS i SNS, ukoliko se te stranke budu zalagale za promenu ustavnog položaja pokrajine, kaže zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Prema njegovim rečima, Liga još uvek nije razgovarala ni sa kim o menjanju većine u pokrajinskom parlamentu, ali je naglasio da, ukoliko to pitanje bude pokrenuto, pitanje autonomije će biti "pitanje svih pitanja".

On je, na pisanje medija da će LSV - a pominje se i SVM - napustiti koaliciju sa demokratama, rekao da toj stranci ne pada na pamet da se približava ni Srpskoj naprednoj stranci ni Demokratskoj stranci, i da u LSV i od naprednjaka i od demokrata očekuju odgovor kako će se oni približiti njihovom programu.

Kostreš je ocenio da je današnji ustavno pravni položaj Vojvodine posledica zalaganja DS, u šta spada i odrednica da sedam odsto republičkog budžeta pripadne Vojvodini. Prema njegovim rečima, SNS ne želi da umanjuje dostignuti ustavni nivo autonomije, što označava da i DS i SNS praktično imaju iste poglede na autonomiju Vojvodine i da bi "zbog tih istih pogleda" možda mogli i da budu u koaliciji.

U pojedinim medijima juče se pojavila informacija da su LSV i SVM blizu napuštanja vladajuće većine koju zajedno sa DS čine u Skupštini AP Vojvodine, te da tri poslanika DS žele da napuste tu stranku čime bi demokrate izgubile većinu u pokrajinskom parlamentu.

  • Nastavak

    17.01.2014 21:24
    Vozi Misko
    ... a mozemo i za Vojvodinu. Mozemo i protiv nje.
  • Нимбус

    16.01.2014 19:54
    РАЗМАЈАВАЊЕ
    "Значи једини излаз из овог муља је Република Војводина, све остало је ЗАМАЈАВАЊЕ!!!"

    Па јес`, онда ће се Костреш манути политике?
    Или ће се, с родбином и братаницама још више политички ангожовати у интересу свих војвођана и војвођанки, и полако спремати за дипломатију?
  • Трт

    16.01.2014 12:49
    Ја могу и без оба Бојана и без Ненада. Ето.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti