Bogat program povodom 40 godina Novosadskog pozorišta

Novosadsko pozorište ove godine obeležava 40 godina postojanja, a tim povodom pripremljen je bogat pozorišni program od 20. do 27. januara..
Novosadsko pozorište ove godine obeležava 40 godina postojanja, a tim povodom pripremljen je bogat pozorišni program od 20. do 27. januara.

Direktor Novosadskog pozorišta, Valentin Vencel, rekao je da bez konstantne podrške Grada, ta institucija ne bi mogla opstati svih ovih godina. "Da nema te podrške, ovo pozorište bi u proteklih 40 godina nekoliko puta moglo i da nestane. Ne samo da bi nestalo, nego nikad ne bi došlo do nivoa stvaralaštva na kojem je sada", naveo je Vencel.

On je najavio da će jubilej biti obeležen u tri faze: januarskoj, aprilskoj i junskoj. U januaru će u znaku rođendana biti cela jedna nedelja, aprilska faza će biti u Budimpešti, u Nacionalnom pozorištu, gde će između ostalog biti i izvedena "Opera ultima", a finale proslave biće na samom zatvaranju sezone.

U januarskoj fazi proslave, od 20. do 27. januara, gosti će biti: teatri iz Subotice (NP i "Deže Kostolanji"), iz Sente (Kamerno pozorište), Beograda (JDP). Stiže i danski "Strange dance" orkestar.

"Igraćemo "Operu ultimu", a gala veče "Četrdeset" po scenariju Judit Ferenc i režiji Zoltana Puškaša izvešće ceo ansambl. Slavlje će upotpuniti film, izložba i jedan kabare", dodao je Vencel.

Sve predstave imaju prevod na srpski jezik, a karte za januar mogu se rezervisati već sada na mejl szinaz@eunet.rs ili na telefon 021/657 25 26. Sve predstave počinju u 19 sati.

Cene karata su 400 dinara, a karte za đake, studente i penzionere su 300 dinara. Za grupnu posetu od najmanje petoro gledalaca, karte će koštati 200 dinara.

PROGRAM ZA JANUAR:

20. januar - "Magnaš Miška"/NP Subotica, drama na mađarskom

21. januar - "Tvrdica", Senćansko mađarsko kamerno pozorište

22. januar - "Samo neka bude lepo"/JDP

23. januar - "Čovekova komedija"/Deže Kostolanji pozorište

24. januar - Strange party orkestar - The Factory

25. januar - "Koštana"/NP Subotica, Drama na srpskom

26. januar - "Opera ultima"/Novosadsko pozorište

27. januar - Slavljeničko gala veče, predstava "Četrdeset"

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti