Počinju Zmajeve dečije igre

Zmajeve dečije igre biće otvorene danas kod groba Jovana Jovanovića Zmaja tradicionalnim recitovanjem pesme "Svetli grobovi".
Zmajeve dečije igre biće otvorene danas kod groba Jovana Jovanovića Zmaja tradicionalnim recitovanjem pesme "Svetli grobovi".

Direktor festivala, Dušan Đurđev, kaže da će festival zvanično otvoriti  beogradski pisac Branko Stevanović, nakon čega će biti dodeljena priznanja. "Ove godine povelju za sveukupni doprinos literaturi za decu dobija književnik Slobodan Stanišić. Potom će biti dodeljena nagrada za doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu i to Jasminki Petrović. Nagrada za popularisanje književnosti ove godine nije pripala pojedincu već Dječijem pozorištu Republike Srpske iz Banjaluke, koje obeležava 55 godina rada", navodi Đurđev.

Dečiji program u centru grada počinje u 5 časova popodne, a čine ga brojne predstave, nastupi horova i kreativne radionice.

Za odrasle je organizovana izložba pisama na novčanicama evropskih valuta u galeriji SANU, kao i promocija više knjiga. Drugog dana festivala održaće se javno savetovanje o dečijoj književnosti, gde će prisutni kroz dijalog moći da saznaju nešto o vezama i uticajima između domaće i strane dečije književnosti.

U petak, biće organizovan i vatromet.

Đurđev ističe da su ove godine kasno dobili dozvolu za postavljanje bine, ali ne kod Čika Jovinog spomenika, već ispred knjižare "Mamut", i to bez obrazloženja.

U slučaju lošeg vremena postoji mogućnost da se festival produži na sledeću nedelju, odnosno na ponedeljak i utorak.

  • lud i zbunjen

    01.06.2011 19:49
    zmijuljica
    Centar grada dvadesetak metara od Miletica,kreten doneo zmiju od tri metra i nudi da se deca slikaju!Policije ni od korova a pitoncina od tri metra kraj stotine dece!Preprodavaca svega i svacega na svakom koraku a komunalaca nigde!BRUKA ZA NOVI SAD,MOJE DETE NA ZMAJEVE DECIJE IGRE VISE NECE ICI,STIDIM SE NOVOG SADA I PLJUJEM NA SVE GRADSKE STRUKTURE!!!!!!!!!!!
  • Novosadjanka

    02.06.2010 07:25
    SRAMOTA!!
    Ma, blagi uzas je sve ovo sto se desava. I kisa koja ne prestaje da pada, kao da upozorava na potop kojim ce nas kazniti za svu bahatost i sebicluk kojim na zemlji zivimo (cast izuzecima). I kako to ne razumeju svestena lica, koja su ,nagadjam, uzrok izmestanja bine. Sta mislite, buka citavo popodne?! Pa kako cu se tako odmoriti kad mi pod prozorom urla decurlija?!
    Kako njih nije sramota, kad je mene sad sramota od ovog ludila u Novim Sadu?
  • marina

    02.06.2010 07:21
    pahomijeva iskushenja
    jel se to vladika opet povampirio,pa nece ni kako 'oce?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti