Prodaja organske hrane ispred Spensa

Otvaranjem ovogodišnje pijace "Moj salaš", na kojoj se prodaje organsko voće i povrće, počeće kampanja za promociju organske poljoprivrede.

Otvaranjem ovogodišnje pijace "Moj salaš", na kojoj se prodaje organsko voće i povrće, počeće kampanja za promociju organske poljoprivrede.

Kampanja ima za cilj upoznavanje potrošača sa svim prednostima hrane koja povoljno utiče na zdravlje ljudi i prirodu, kaže predstavnica organizatora, Olivera Radovanović iz Zelene mreže Vojvodine.

"Porast bolesti u Srbiji jeste velika i alarmantna, a organska poljoprivreda ima načina da to reši. Sa druge strane, prirodna raznovrsnost je isto tako ugrožena u velikim poljoprivrednim kompleksima, a organska poljoprivreda unosi taj balans između prirode i intervencije čoveka", kaže predsednica Zelene mreže.

Pijaca će se, počev od sledećeg četvrtka, 10. juna, održavati svakih sedam dana do kraja septembra, osim u periodu najvećih vrućina, od 15. jula do 19. avgusta. "Moj salaš" okuplja organske i tradicionalne proizvođače iz 17 vojvođanskih mesta, a pijaca će kao i ranijih godina biti na platou ispred Spensa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti