GSP planira nabavku 20 solo autobusa

Gradski prevoznik planira da prema ovogodišnjem Programu poslovanja kupi na kredit 20 zglobnih autobusa, 10 solo autobusa na gasni pogon i 10 solo autobusa na dizel.
Gradski prevoznik planira da prema ovogodišnjem Programu poslovanja kupi na kredit 20 zglobnih autobusa, 10 solo autobusa na gasni pogon i 10 solo autobusa na dizel.

"Za navedene autobuse preduzeće bi, ukoliko dobije saglasnost Grada, uz sopstvena sredstva, uzelo i kredit u ukupnom iznosu od 610 miliona dinara od domaćeg kreditora i sa najpovoljnijom kamatom kao i sa što dužim rokom vraćanja. Postupak javne nabavke bi se završio krajem godine, tako da bi firma sa otplatom kredita počela u 2015. godini", istakla je portparolka preduzeća Snežana Jaković u izjavi za "Dnevnik", dodajući da je planom rada za 2014. godinu planirano da se ugrade nove karoserije na 11 solo autobusa. "Novac za to obezbedio bi se delom iz kredita od poslovne banke, opet uz saglasnost osnivača preduzeća", dodala je Jaković.

"Menadžmet preduzeća rukovodiće se najpovoljnijom ponudom, u smislu uslova kamate i vraćanja kredita", navela je portparolka. Ujedno je skrenula pažnju, da su subvencije javnim preduzećima smanjene za oko 30 odsto, tako da je za kapitalne investicije za gradskog prevoznika predviđeno 130 miliona dinara, što je za 20 miliona dinara manje nego 2013. godine.

Upravo zbog toga, portparolka podvlači da je sve navedeno na nivou plana i očekivanja da će ekonomska situacija, kako u preduzeću, tako i u državi, biti povoljnija od prošlogodišnje i da će pružiti mogućnost za realizaciju planiranog.

"U toku je ugradnja novih karoserija  deset zglobnih autobusa, što bi trebalo da bude završeno do marta ove godine, a vrednost radova je 43 miliona dinara bez poreza na dodatu vrednost. U toku je i javna nabavka elektronskog sistema naplate karata putnicima u gradskom i prigradskom saobraćaju, vredna 135 miliona dinara. Nadamo se da će nabavka biti realizovana i završen ceo postupak implementacije do kraja godine", zaključila je Jaković.

  • rupert

    18.01.2014 21:20
    Znamo da je u toku ugradnja.
  • 17.01.2014 01:18
    ...
    600 miliona dinara, iliti 6 miliona evra za nabavku, 300.000 evra za jedan autobus? Pa jel to neki inter-kontinentalni bus, ili gradski bus sa 20 plasticnih stolica, 10m sipki za drzanje i motorom?
  • Vaskez NS

    16.01.2014 19:05
    Metro u NS
    Vreme je odavno - dok svet bude koristio nebeski javni prevoz, hoćemo li i u 22. veku ovde polemisati o nabavci 31 ili 32 solo-zglobna autobusa ?!?

    Hajde vizionari gradski čelnici - zar je tolika nauka u ovom ravničarskom i peskovitom gradskom tlu izvesti projekat jedne kružne metro linije - "Futog-Naselje-Detelinara-Stanica-Centar-Liman-Naselje-Futog" ?!?

    Samo ona (za početak) bi rešila 85% problema javnog transporta novosađana a ovakve nebuloze o nabavci autobusa bi pale u zaborav.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti