Februarska nagrada profesoru FTN-a Draganu Popoviću

Profesora FTN-a Dragana Popovića Komisija za dodelu priznanja predložila je za ovogodišnjeg dobitnika Februarske nagrade.

Profesora Fakulteta tehničkih nauka Dragana Popovića skupštinska Komisija za dodelu priznanja predložila je za ovogodišnjeg dobitnika Februarske nagrade.

Iz Skupštine grada je saopšteno da je, od devet predloga koji su dostavljeni, Komisija izdvojila dva.

To su predlog Udruženja transplantiranih pacijenata Vojvodine "Pantransplant" uz podršku 67 institucija, udruženja i ustanova, za doktorku Jelicu Alargić, predsednicu Koordinacionog tela za razvoj donorskog i transplantacionog programa u Vojvodini i koordinatorku projekta "Šansa za drugi život" KCV i predlog Svetske tamburaške asocijacije, uz podršku Fakulteta tehničkih nauka, za Dragana Popovića, redovnog profesora na Fakultetu tehničkih nauka i osnivača firme TELVENT.

Profesor Popović, kako stoji u obrazloženju predloga, zaslužan je za uspešnu realizaciju primene naučnog znanja u komercijalne svrhe, optimalizaciju znanja i njegovu primenu, izvoz gotovih proizvoda na tržište Evropske unije i drugih zemalja, kao i angažovanje prevashodno novosadskih studenata koji su dobili mogućnost da nakon studija ostanu u Novom Sadu i tu svojim radom doprinesu njegovom razvoju.

Šestoro članova Komisije podržalo je upravo ovaj predlog i on će biti upućen Skupštini grada na usvajanje.

Na sednici Komisije određen je i novčani iznos nagrade u visini od 127.000 dinara.

Februarska nagrada dodeljuje se povodom Dana Grada, 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

  • Bivsi student

    17.01.2014 21:12
    Cestitke Popu
    za nagradu i za sve sto je do sada kroz DMS/Telvent/Schneider uradio sa svojom ekipom (Streza, Bekut, Svenda, ...).
    Ovde, u BC Hydro-u (Vankuver), treba, nadamo se uskoro, da protrci veoma ozbiljan softver za upravljanje distributivnim sistemima. Softver koji su novosadjani osmislili i programirali. Inzenjerski i programerski posao!
    Distribucije u severnoj americi se utrkuju koja ce pre da ovakvu vrstu sistema/softvera (Distribution mangement Systems, DMS) da instalise. I Popova ekipa je nasla nacin da udje u tu trku 'to compete with big dogs'. Schneider je svetski gigant (otprilike kao Siemens) i originalni DMS verovatno ne bi mogao da bude konkurentan na velikom trzistu.
    Da ja neduzim, bilo bi dobro da 021, Dnevnik, Politika (ponovo) intervjuisu Popa da se ova dobra prica valjano isprica.
    Kada sve bude gotovo, nagrade na mnogo visem nivou ce biti vise nego zasluzene.
    Od srca cestitke!!!
  • cekmalo

    17.01.2014 19:25
    @nagrada
    Bravo za profesora!
    Bogli ste i Bokanu da dodijelite bar utjesnu nagradu.
    Sasluzijo je jerbo je aktivan na svim poljima i poljanama,narocito u vrijeme izbora.
  • tezga

    17.01.2014 15:54
    nisu pavlicic i mirovic
    moj deseti predlog da nagradu dobije igor nije prošao.
    šteta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti