Uskoro počinje gradnja Akva-centra na Sajmu

Na prostoru Novosadskog sajma bi ove godine trebalo da počne izgradnja Akva-centra sa akvaparkom, velnes i spa-centrom.
Na prostoru Novosadskog sajma bi ove godine trebalo da počne izgradnja Akva-centra sa akvaparkom, velnes i spa-centrom.

Direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač kaže da je ovaj projekat u saglasnosti sa Generalnim urbanističkim planom Grada i da se konkretan početak radova očekuje nakon izrade Biznis plana i pribavljanja potrebne dokumentacije u proleće ove godine.

Lukač navodi da je već završen projekat. - Projektni zadatak je pokazao je da je investicija u potpunosti isplativa, a s obzirom na to da građani Novog Sada nemaju sadržaje ovakvog tipa, verujemo da će se Akva-centar koristiti u punom kapacitetu. Prostor na kojem bi se gradio praktično nije korišćen u protekle tri decenije, a reč je o delu Sajmišta između Novog naselja i Detelinare, uz Bulevar Evrope. Verujemo da je dobra ideja da se na ovakvom mestu napravi baš takav sadržaj i da se taj deo Sajma stavi u funkciju, jer će ti sadržaji praktično popunjavati period između maja i oktobra, kada se ne održavaju sajamske manifestacije - objašnjava Lukač.

Prema njegovim rečima, projekat će biti realizovan u tri faze. - U prvoj fazi planira se izgradnja otvorenog bazena sa pratećim sadržajima i poslovna zgrada na oko 5.800 kvadrata. U drugoj fazi, gradiće se Etno selo, Arena - letnja pozornica od 500-600 mesta i lokalima u prizemlju, koji bi bili u funkciji sajamskih priredbi. U trećoj fazi bi bili izgrađeni Velnes i spa centar sa prostorom za saune i prateće sadržaje. U okviru Akva parka će biti deo za decu i odrasle sa toboganima, bazeni sa talasima, "mirna reka" i bazen za surfovanje - kaže Lukač.

On dodaje da je investicija vredna približno petnaest miliona evra, a da još nisu doneli odluku da li će investiciju finansirati samostalno, uzimanjem kredita ili uz poslovno partnerstvo, za šta već postoji interesovanje. (Ž.B.)
  • Anonimus

    25.01.2014 16:23
    Molim lepo!
    Zelimo i da sagradite CIRKUS! Novi sad -nema,osim ciganskih,putujucih! I tamo nek nastupaju te,koji sede na sednicama. (bar povremeno)
  • Nevena

    24.01.2014 22:10
    akva
    Akva parku je mesto ma prostoru gde je otvoreni bazen, Tu postoji izvorište termalne vode!Ima dosta prostora i tako bi se zaokružila jedna celina! Ne vidim razlog da se to pravi na Sajmu?
  • 24.01.2014 12:09
    ne palite se bez veze
    Budimpešta ima više bazena od cele Srbije (sa pokrajinama). Kad dođe leto, nemamo gde na kupanje. Na granici sa Mađom redovi - svi idu tamo na kupanje, od Subotičana do Novosađana. Bazen na SPENS-u nije do kraja odrađen kako treba. Skupa ulaznica za par sati kupanja, jer sedenje ceo dan na suncu i na betonu ne dolazi u obzir. Bazen na Sajmu je odvratan i prljav. Oba kompleksa bi mogla da se srede i prošire, kao i Štrand. Ipak, leti je sve puno, što pokazuje da nemamo gde, a grad očigledno smatra da nam je dobro i tako kako je sada, pa nema potrebe da sređuju, proširuju kapacitete postojećih kupališta ili smanjuju cene ulaznica. Iz tog razloga podržavam i izgradnju novih bazena, apsolutno su neophodni. Druga je stvar kako će se muljati, ugrađivati i raspoređivati novci i kadar. To je nešto bez čega se kod nas ne može. Nažalost, najviše se uzme na projektnoj dokumentaciji, a sve ostane samo na papiru. Oni uzmu novce, a mi dobijemo *ura*.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti