Kanalizacija u ulici Račkog čeka obilaznicu

Stanovnici ulice Račkog u Petrovaradinu još će sačekati dok se ne završi gradnja kanalizacije u njihovoj ulici, jer Grad, i pored najava, radove ne planira uskoro da nastavi, odnosno bar dok se ne sagradi obilaznica na koju se čeka već decenijama.
Stanovnici ulice Račkog u Petrovaradinu još će sačekati dok se ne završi gradnja kanalizacije u njihovoj ulici, jer Grad, i pored najava, radove ne planira uskoro da nastavi, odnosno bar dok se ne sagradi obilaznica na koju se čeka već decenijama.

Naime, kako se navodi u odgovoru na odborničko pitanje odbornice Milice Vlaisavljević, koji je potpisala načelnica Uprave za komunalne poslove Lidija Tomaš, radovi zbog bezbednosti saobraćaja nisu mogući sve dok se ne sagradi alternativni pravac, u ovom slučaju novi most i obilaznica oko Petrovaradina.

Ovaj odgovor, što je zanimljivo, stigao je nakon što je ista odbornica ponovila pitanja šta se dešava sa gradnjom kanalizacije u ulici Račkog, jer su prvobitno početkom 2013. godine naveli da će radovi biti izvedeni u toj godini. Odbornica za 021 kaže da je iznenađena odgovorom gradske uprave, jer je deo radova na rekonstrukciji kanalizacije u ovoj ulici urađen 2012. godine i da je potom najavljen njihov nastavak.

Inače, u odgovoru Gradske uprave za komunalne poslove se navodi da su već tokom radova 2012. godine postojali problemi sa regulisanjem saobraćaja u ulici Račkog, kao i da, dok se ne obezbedi alternativni pravac, jer ovom ulicom prolazi kamionski saobraćaj, neće biti moguće bezbedno izvoditi radove. Kada bi to moglo da se desi za sada nema nagoveštaja, pri čemu podsećamo da su razne garniture gradske vlasti već u nekoliko navrata najavljivale gradnju obilaznice.

Poslednja inicijativa da se sagradi obilaznica bila je pre nekoliko meseci, kada je u gradu boravila delegacija iz Kine, koja je izrazila spremnost da sagradi ovu saobraćajnicu od 6,5 kilometara, pri čemu je investicija procenjena na vrednost između 32 i 37 miliona evra. Gradski čelnici su tada najavili da će se tokom 2014. godine raditi na izradi projektne dokumentacije za gradnju obilaznice, kao i mogući otkup zemljišta.

  • 27.01.2014 17:06
    bruke
    U 21-om veku 3 kilometra od centra grada centralna (ne periferna) ulica N E M A K A N A L I Z A C I J U? F UJ
  • NS2

    26.01.2014 18:04
    Detelinarac
    Ja sam pisao o svim vlastima pa i o onim "sa Tetkinog Kauca" .I tako ce biti bilo ko da dodje na vlast ,jer ovo je SONU STRANU REKE!
    I nemoj da pises komentar sta su "moji" a nisu moji uradili !A ovo tvoji koji su na vlasti su dosli doslovce sto je receno;
    -Bice osnovano 6 ili 7 opstina /stranka za Novi sad ima u programu /dok ZENA nije sela u fotelju .
    -da ce Bocke dobiti i Vodu i Kanalizaciju OMA !
    -Da ce Sadovi zavrsiti se Kanalizacija OMA!
    -Da ce se u Petrovaradinu Asvaltirati 24km Ulica .
    -Da ce se uraditi gore pomenuta kanalizacija koja bolje da se uradi je obilaznica jos nije NI ISPROJEKTOVANA ,a kamoli izvrsena exproprijacija !
    I tako redom obecanje do ovbecanja !
    E ISTINE RADI ,gosn Mirovic je uradio od njegove Kuce Kanalizaciju 1400m i SPOJIO NA NISTA! /Rumenacka varijanta/.
    Eto @d
    Detelinarac to su TVOJI obecali pa sLAGALI !
  • Toma

    26.01.2014 11:43
    kilavci
    na stranu šta mislim o sadašnjoj štapikanap laičkoj koaliciji moralnih gromada u gradu,

    toliko su svi kilavi da mi se povraća. Ne mogu par kilometara puta da izgrade već 20 godina, umesto da se to uradi bez da smo i čitali u novinama.

    Sramotno je kakav šljam vodi ovaj grad. Ali VI drugi put razmislite na izborima za koga ćete glasati. Bilo je boljih opcija lokalnih, od ovih beogradskih službenika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti