Osnovan GO Nove stranke u Novom Sadu

Gradski odbor Nove stranke osnovan je u petak u Novom Sadu.
Gradski odbor Nove stranke osnovan je u petak u Novom Sadu.

Za predsednicu Gradskog odbora Nove stranke izabrana je preduzetnica Tanja Roganović, diplomirani profesor srpske književnosti i jezika.

Članovima Nove stranke u Novom Sadu obratio se predsednik stranke Zoran Živković koji je rekao da je Srbija jedina država koja već 25 godina propada.

"Nemamo prava da novim generacijama ostavimo državu u gorem stanju nego što smo je dobili od svojih roditelja. Zato je naša obaveza da poboljšamo život u ovom gradu, pokrajini i državi. Mi smo jedina politička partija koja se nije obrukala i kojoj građani mogu da veruju. Više nema mesta za entuzijazam, danas je obaveza svih da uđu u politiku, jer samo kroz delovanje u Novoj stranci može da se dođe do promena.", rekao je Živković.

Živković je još jednom naglasio da je sadašnja vlast nesposobna da donese boljitak građanima Srbije i da zato "sami treba da se bavimo politikom, da se politika ne bi bavila nama". Uz poziv svim političkim strankama na javnu raspravu o promeni aktuelnog Ustava, osvrnuo se i na autonomiju Vojvodine koja treba da bude ograničena samo državnošću Srbije.

"Zato mi moramo da budemo veći, pristojno agresivni i da ovo leto ili jesen, bude novo 'proleće' za ovu zemlju", poručio je Živković.

  • 25.01.2014 20:00
    tek osnovan a vec se raspada
    Odlazak, prof. dr Svetozar Cele Dundjerski:



    Želim da obavestim sve članove i simpazitere Nove stranke da - nakon dužeg i temeljnog razmišljanja i uložene najbolje volje - napuštam članstvo iz više razloga, od kojih su najvažniji rapidno osipanje članstva i rasterivanje najzaslužnijih i najkvalitetnijih ljudi (kakva je moja draga Latinka Milana Grbić), potom fundamentalni nedostatak demokratskih procedura i, u skladu s tim, besprizorno, centralističko i drsko nametanje volje iz beogradske centrale (popunjene mediokritetima na kojekakvim "važnim" funkcijama, koji dele besmislene lekcije), što za posledicu ima (i imaće sve više) potpuno zapostavljanje stranačke volje u mojoj i našoj Vojvodini i, naravno, u Novom Sadu, gde naš novoosnovani Odbor već od samog starta nije imao "svoje ja".

    Još je jednom potvrđeno da mi Vojvođani i Novosađani samo gubimo dragoceno vreme - svoje i naše dece - u bezbrojnim beogradskim strankama...

    Najviše mi je žao zbog toga što vise neću moći da se družim (bar ne u okvirima Stranke) sa svojim dragim drugovima i (naročito) drugaricama iz našeg NS odbora, kojima svakako i od sveg srca želim mnogo uspeha, zdravlja i sreće u daljem radu i životu uopšte.

    Ovim - KONAČNO (NA OPŠTE ZADOVOLJSTVO) - završavam svaku svoju dalju političku (stranačku) angažovanost, bespovratno obeznađen u pogledu dalje budućnosti ove države, o Vojvodini da i ne govorim.

    S poštovanjem,

    Svetozar Cele Dunđerski, bivši clan Novosadskog odbora Nove stranke
  • 20.01.2014 15:04
    ZA T REX
    Menjamo VOZNU KOMPOZICIJU , u odlicnom stanju , sa kopletnim iventarom od 460 clanova Glavnog odbora Napredne stranke , za jedan solidan MINI KOMBI od dvadesetak sedista ! Dogovor : o nasem trosku farbamo mini kombi kako bi polako, ali sigurno probudili uspavanu Srbiju ! Uslov : VOZNA KOMPOZICIJA u roku od 30 dana treba da ,,odfufukuce,, u smeru ZEMLJE NEDODJIJE ocekujemo pomoc T REX-ovaca !!
  • Srbija

    20.01.2014 13:18
    DOKLE
    dokle ce ova j..ena srbija da finasira iz budzeta kojekave stranke, pa vec je i VRAPCIMA poznato da SVI osnivaju stranke da bi se nakacili na budzet, pa do nigde u svetu nema da drzava finansira raznorzane stranke osim u BANANA republikama, a ocigledno da i srbija spada u iste

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti