Plivanje za časni krst danas u Sremskoj Kamenici

Manifestacija "Plivanje za časni bogojavljenski krst", danas će po prvi put posle 78 godina biti organizovana u u Sremskoj Kamenici.
Manifestacija "Plivanje za časni bogojavljenski krst", danas će po prvi put posle 78 godina biti organizovana u u Sremskoj Kamenici.

Jedan od organizatora Ognjen Cvjetićanin je rekao da će za časni bogojavljenski krst plivati oko 50 takmičara, a staza, uz obalu Dunava, naspram fudbalskog stadiona u Sremskoj Kamenici, biće duga 33 metara.

"Cela manifestacija počinje liturgijom koju će u crkvi u Sremskim Karlovcima služiti vladika sremski Vasilije", rekao je Cvjetićanin i dodao da će se po završetku liturgije forimirati litija kojom će na obalu Dunava biti doneta dva krsta, jedan drveni i jedan ledeni.

Ledeni krst visine dva i širine jedan metar, kako je rekao Cvjetićanin, vladika Vasilije će položiti na sred Dunava u znak šećanja na sve nastradale koji su okončali u toj reci, a do sredine Dunava vladiku će prevesti vojni brod- fregata.

"Tačno u podne, biće označen start trke", rekao je Cvjetićanin, dodajući da je poslednji put "plivanje za časni krst" u Novom Sadu bilo organizovano davne 1936. godine i da je pojedinačnih, bezuspešnih, pokušaja za organizaciju bilo sredinom devedesetih godina prošlog veka.

"Ovo je prvi put posle punih 78 da se ozbiljno organizuje ova manifestacija, koja bi trebalo da postane tradicija u Novom Sadu", istakao je Cvjetićanin i dodao da u organizaciji učestvuju Grad Novi Sad, Vojska Srbije, žandarmerija, policija i mesna zajednica Sremska Kamenica.

  • 22.01.2014 07:09
    @darkop@ns - Gospode budi milostiv, jer ne znaju
    neka ste plivali, niko nije ni razglabao o vama, nego o drugim stvarima
  • darkop@ns

    21.01.2014 21:51
    Gospode budi milostiv, jer ne znaju sta rade...
    Nas troje iz Novog Sada je plivalo 2005. godine u ledenom Dunavu i nikome nista nije falilo i nikome nista nije smetalo. I to sve u organizaciji lokalnog paroha crkve u Sr. Kamenici!!!
  • 20.01.2014 18:30
    @potpuno je - jasno
    potpuno je jasno da tvoje paranoidne komentare ne treba ni citati.
    Razumem ja tebe,cim nestane argumenata,krecu uvrede,cak i potpuno besmislene,jer svake promene u drustvu vam tesko padaju. Ti i kompanija će morati patentirati neki novi način ispiranja mozga,jer ste poceli da se ponavljate.
    Nisu svi Srbi psiholoski modifikovani i zaguljeni.
    Pravi ste intelektualci,tolerantni sa izgubljenim osecajem za stvarnost.
    Ne dao nam dragi Bog da se vi stvarno pitate za nesto.
    Maslacak bi bio sekvoja za preostale Srbe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti