FOTO: Časni krst u Sremskoj Kamenici osvojio Kikinđanin

Pobednik takmičenja u plivanju za Časni krst održanog danas u Sremskoj Kamenici je vaterpolista Aleksandar Pavić (21) iz Kikinde.

Pobednik takmičenja u plivanju za Časni krst održanog danas u Sremskoj Kamenici je vaterpolista Aleksandar Pavić (21) iz Kikinde.

On je bio najbrži među više od 60 takmičara, a po završetku trke rekao da je ponosan što je prvi stigao.

Pre same trke, u crkvi u Sremskoj Kamenici liturgiju je služio vladika sremski Vasilije sa sveštenstvom. Nakon toga, formirana je litija na čijem čelu su bili pripadnici žandarmerije koji su nosili veliki drveni krst.

Za njima su išli policajci koji su nosili ledeni krst, te oficir Vojske Srbije koji je nosio Časni krst za koji su se borili plivači, a iza njega sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve i  građani. Kada je svečana povorka stigla do obale Dunava, brodom Rečne flotile, krstovi su prevezeni do sredine Dunava.

- Prezadovoljni smo kako je mafestacija protekla, a ovako veliki broj ljudi koji se okupio da je isprati, dokaz je da Srbi poštuju tradiciju, ali i pokazatelj da smo napravili pravu stvar i da ova manifestacija treba da bude tradicionalna - rekao je organizator Ognjen Cvjetićanin, podsetivši da je ovim obnovljena tradicija koja je prekinuta pre 78 godina.

  • plivac

    20.01.2014 19:52
    kome smeta i koga iritira nemora da gleda plivao sam ove godine a ako bog da i sledece svako od nas ko je plivao radio je to iz ljubavi prema svojoj veri i radi licnih ubedjenja a ko nerazume na sta smo ponosni neka proba sa nama plivati u hladnom dunavu veliki pozdrav svim iskrenim vernicima.......
  • MIlan

    20.01.2014 13:52
    nije posteno???
    Kao prvo na snimku se vidi da je momak plivao pravo a momak sa leve strane se ubacivao u liniju, kao drugo sto se takodje vidi na celom snimku je da su momci pored njega ranije skocili, a kao trece stvarno je kranje ruzno o cemu se vi raspravljate, ja iskreno sam navijao za sve te momke, prvo mesto je po meni potpuno jednako i poslednjem...nagrade osim par medalja mislim da nije ni bilo, tako da ne vidim svrhu namestanja, sto je sasvim apsurdno.pozdrav!
  • Scotch Bonnet

    20.01.2014 13:50
    Apsurd
    Bogojavljanje u drzavi gde je bog odavno rekao laku noc.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti