Dobili pet miliona za jednu tribinu

Udruženja bliska Trećoj Srbiji, koja su u junu dobila milionska sredstva iz gradskog budžeta namenjenog za kulturu, ni na koji način nisu obogatila život Novosađana.
Udruženja bliska Trećoj Srbiji, koja su u junu dobila milionska sredstva iz gradskog budžeta namenjenog za kulturu, ni na koji način nisu obogatila život Novosađana.

Naime, Forum za odgovornu politiku, čiji je zastupnik Branko Radun, dobio je za projekat "Evropska kultura - srpski interes" pet miliona dinara. Oni su za te pare zasad održali samo jednu jedinu tribinu u Kulturnom centru Novog Sada, pod nazivom "Kriza u Siriji i globalna nestabilnost".

Centar za istraživanje i promociju kulture "Istar", osnovan je dva meseca pre konkursa na kojem je dobio 1,5 miliona dinara za projekat "Kulturna budućnost". Predsednik ovog udruženja na pitanje Blica gde je otišao novac kaže da je on utrošen u "obučavanje 15 ljudi da pišu projekte".

Do rezultata rada ostalih udruženja taj list nije mogao da dođe, kao ni do rezultata trošenja para koje su dobili na kontroverznom konkursu. Primera radi, Mađarskom kulturnom društvu "Zrak" praktično je nemoguće ući u trag, iako su na konkursu dobili 2,9 miliona dinara. Predsednica ovog udruženja je Teodora Paracki, supruga funkcionera Treće Srbije Danijela Kulačina, koji je i sam dobio 4,5 miliona dinara na istom konkursu.

Grad je za 108 projekata u kulturi u 2013. godini izdvojio 127 miliona dinara, a Radio 021 tada je otkrio da su ta sredstva većinom između sebe podelila udruženja bliska Trećoj Srbiji, koja delegira članicu Gradskog veća za kulturu, kao i direktora Kulturnog centra Novog Sada.

  • Марко

    24.01.2014 17:24
    @Мангупи, ал наши.
    Пријатељу, срамотиш ћирилицу којом пишеш. Оправдавати лицемерје, крађу, и себичност само зато што их чине НАШИ а не ЊИХОВИ, је примитивно, заостало и ако баш хоћеш противно и здравом разуму и хришћанским идеалима. Молим те узми нешто па прочитај. Било шта. Владику Николаја, Шекспира, епске народне песме, Мику Антића. Било шта, само заборави на чопорске, племенске и навијачке поделе на НАШЕ и ЊИХОВЕ јер оне доносе само раздор и неслогу, а никад ништа добро.
  • Isailo

    24.01.2014 11:52
    @Мангупи, Ал Наши
    Ko kaze da se cutalo? Jedino sto su ovi prethodni bolje krili lopovluke, ali to ne znaci da su bili manji lopovi. Doduse, ovi tvoji koje branis ne da su samo lopovi, nego su brezobrazni lopovi, cak mozda i lopurde...
    Vredjanje si sam isprovocirao svojim plitkim i nekritickim gledanjem na stvari.
    Kada neko toliko zapostavi pamet u svom komentaru, ne treba da se cudi ako mu neko direktno kaze sta misli o tome.
    U svakom slucaju, nisi opovrgao moju tvrdnju da lopova ne opravdava drugi lopov, sto je sustina tvog prvog komentara.

    Pice sam ponudio da se ne bismo ovako jalovo ovde prepucavali.
  • Мангупи, Ал Наши

    24.01.2014 09:33
    @Isailo
    Објасните Ви, г. Исаило, како то да се лоповлук једних будно прати а да се на лоповлук других жмури?
    И маните тај наступ са вређањем па позивањем на пиће. Гледате лоше филмове.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti