Vučić: Država će pomoći Egzitu koliko može

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić čestitao je organizatorima Egzita nagradu za najbolji festival u 2013. i poručio da će im država ove godine pomoći koliko može.
Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić čestitao je organizatorima Egzita nagradu za najbolji festival u 2013. i poručio da će im država ove godine pomoći koliko može.

Čestitajući organizatorima, on je kazao da taj festival donosi dobar publicitet i pozitivne efekte za srpsku ekonomiju i pokazuje da kreativnost, inovativnost i preduzetnički duh mogu mnogo da doprinesu zemlji.

Vučić je posle sastanka sa organizatorima EXIT-a i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, rekao da očekuje da će festival u ovoj godini biti u još jačem i većem zamahu, poručivši da će država pomoći u skladu sa svojim mogućnostima. Vicepremijer je rekao da je sa predstavnicima Egzita razgovarao o načinu na koji država može da pomogne, kako bi se privukli turisti ali i evropski zvaničnici.

Na pitanje da li bi bilo prikladno da u godini u kojoj se obeležava stogodišnjica početka Prvog svetskog rata na Egzitu nastupa grupa koja nosi ime "Franca Ferdinanda", Vučić je rekao da se zna na kojoj je strani Srbija bila u tom ratu - pobedničkoj i oslobodilačkoj - ali da ne vidi kakve to veze ima sa izvanrednim bendovima i muzikom, pa je tako i ta grupa dobrodošla. Vučić je dodao da Srbija pravi organizacioni odbor za obeležavanje stogodišnjice početka Prvog svetskog rata, da očekuje da će biti podignut veliki spomenik Gavrilu Principu i da će biti mnogo manifestacija.

Predsednik udruženja Egzit Dušan Kovačević precizirao je da je taj festival proglašen za najbolji u Evropi u konkurenciji 360 festivala iz 34 države, a da je odluka doneta glasovima 620.000 ljudi i žirija.

On je rekao da je taj festival ekonomiji Novog Sada i Srbije doprineo sa više od sto miliona evra, pozvavši se na reči novinara "Ekonomista" Tima Džude, koji je rekao da, kada bi Srbija celokupan budžet utrošila na PR, ne bi uradila onoliko koliko su za nju uradili Novak Đoković i Egzit. "Naša obaveza je da pomognemo promociji zemlje u svetu, da privučemo turiste", kazao je Kovačević.

  • 22.01.2014 10:50
    tvit
    Srbija ima dosta kvaliteta samo da se to i odrzi, izmedju ostalog i ovako kvalitetan festival.
  • 22.01.2014 10:49
    puki
    To je trebala i prethodna vlast da uradi ali nije, mozda i bolje.
  • Grkinja

    21.01.2014 16:42
    Svaka cast Egzitu,jos 50 godina bar!Razbijate ucmalost mladih mozgova!A to zasluzuje svaki vid podrske!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti