Novosađani ne priznaju prekršaje čak i kad ih snime kamere

Oko 90 odsto novosadskih vozača ne priznaje da je počinilo prekršaj, čak i kada je to zabeleženo policijskim video-nadzorom.

Oko 90 odsto novosadskih vozača ne priznaje da je počinilo prekršaj, čak i kada je to zabeleženo policijskim video-nadzorom.

Samo u poslednja tri meseca registrovano je više od 1.000 ovakvih prekršaja, u proseku petnaestak dnevno, ali vozači mahom tvrde da kamere "lažu". Najčešći prekršaji koji kamere registruju su prolazak na crveno svetlo na semaforu, nepropisno prestrojavanje i nepropuštanje drugih vozila na nekoj od gradskih raskrsnica.

U novosadskoj saobraćajnoj policiji kažu da krivicu jednako ne priznaju ni mladi, ni stariji, prenosi "24sata". Izgovori koje građani smišljaju, tvrdeći da nisu počinili prekršaj, su različiti. Kada je jasno da je automobil njihov, građani se "vade" na to da su ga pozajmili prijatelju, kako bi sa sebe skinuli krivicu i izbegli negativne bodove.

Svesni su da kamere nisu toliko dobre da na snimku može da se vidi ko je vozač. Dešava se da tvrde i da automobil nije njihov i da je "sugurno neka greška" iako se na snimku vidi da nije.

Gde su nalaze kamere:
- Bulevar kneza Miloša i Futoški put
- Futoški put i Vršačka
- Bulevar oslobođenja i Narodnog fronta
- Bulevar oslobođenja i Bulevar cara Lazara
- Bulevar oslobođenja i Jevrejska
- Bulevar oslobođenja i Bulevar kralja Petra I
- Bulevar Mihajla Pupina i Jevrejska
- Bulevar Mihajla Pupina i Žarka Zrenjanina
- Hajduk Veljkova i Novosadskog sajma
- Beogradski kej i Marka Miljanova
- Varadinski most

  • 26.01.2014 20:11
    Snimaju ili ne

    Da li kamera na ovoj raskrsnici u N.Sadu snima nocu prekrsaje ili ne,Bulevar Mihajla Pupina - Žarka Zrenjanina? Ako snima,za koliko stigne na kucnu adresu kazna!?
  • tajna

    21.01.2014 17:16
    kamerman
    desna traka je i za pravo i za desno. prvo proveri pa komentarisi
  • samo pitam

    21.01.2014 17:09
    nije mi jasno
    Kako to da se ovi snimci orihvataju na sudu a snimci sa kamere iz automobila ne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti