Ombudsman: Problem je u sistemu vaspitanja dece

Pokrajinski ombudsman je saopštio da poslednji incident u Ekonomskoj školi u Novom Sadu jasno pokazuje da učenici nisu bezbedni u ustanovi u kojoj bi trebalo da se obrazuju, vaspitaju i pripreme za kasniji život.
Pokrajinski ombudsman je saopštio da poslednji incident u Ekonomskoj školi u Novom Sadu jasno pokazuje da učenici nisu bezbedni u ustanovi u kojoj bi trebalo da se obrazuju, vaspitaju i pripreme za kasniji život.

- Pitanje nasilja među mladima kojeg u poslednje vreme ima sve više je pitanje od krucijalnog značaja za državu i društvo. Ovakvi incidenti ukazuju na to da trenutnim pristupom obrazovanju i vaspitanju ne možemo očekivati nikakav boljitak jer obrazovni sistem zanemaruje oblast vaspitanja - navodi kancelarija Ombudmsna dodajući da je potrebno ozbiljno se i detaljno baviti uzrocima, a ne posledicama ovakvih pojava.

Ranije istraživanje Pokrajinskog ombudsmana o sprečavanju i zaštiti dece od zanemarivanja i zlostavljanja u školama pokazalo je da se problemu nasilja u školama pristupa površno i da se zadovoljava forma, nauštrb sadržaja. - Iako zаštitа dеcе оd nаsilја prеdstаvlја јеdаn оd klјučnih zаdаtаkа društvа u stvаrаnju sigurnоg оkružеnjа zа bеzbеdnо оdrаstаnjе, čini se da je izvršavanje ovog zadatka doživelo potpuni neuspeh - zaključuje se u saopštenju.

  • Lexv

    22.01.2014 15:31
    Ne znam sta je ombudsman rekao a sto nije istina. Mislite da bi situacija bila bolja da imamo vise para? Ne mozete da krivite drzavu za lose vaspitanje dece vec roditelje i skole ali mislim prvenstveno roditelje. Sva kultura dolazi iz porodice i ako kucno vaspitanje zakaze, onda ni drzava tu nista ne moze. Nema tih para kojima mogu da se kupe dobro vaspitanje i lepi maniri.
  • 22.01.2014 15:29
    "...Jer sve što ljubimo stvorili smo sami."
  • iiiiiiii

    22.01.2014 13:03
    ma nemoj
    jel taj sto osudjuje nasu decu ima decu ,problem je u drzavi jer su poremeceni osnovne vrednosti drzave ,oni su omogucili i doveli ovu jadnu decu i omladinu do propasti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti