Bivši vlasnici kluba dužni Spensu 12,5 miliona dinara

Vlasnici novosadskog kluba "Pashanga" otvorenog na Spensu 2009. godine, od septembra te godine nisu platili ni dinar na ime zakupa prostora.
Vlasnici poznatog novosadskog kluba "Pashanga" otvorenog na Spensu 2009. godine, od septembra te godine nisu platili ni dinar na ime zakupa prostora, saznaje 021.

Naime, ugovor o zakupu potpisan je 1. marta 2009. godine, a obaveze prema SPC "Vojvodina" izmirivali su do septembra te godine, kada su naprasno prestali da plaćaju zakup.

Iako je Spens ugovor sa "Pashangom" raskinuo istog meseca, klub se iz prostorija koje pripadaju gradu nije iseljavao naredne četiri godine, niti je izmirio dugovanja koja iznose skoro 12,5 miliona dinara.

Direktor Spensa Žarko Mićin kaže za 021 da su protiv bivšeg zakupca, DOO "Guns club" pokrenuta dva postupka, čiji se epilog još uvek čeka. "Pokrenuli smo predlog za izvršenje iznosa 11.383.000 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom od nešto više od milion dinara", kaže Mićin.

Od 12. novembra prošle godine ovaj prostor zakupila je firma "Point plus", koja, prema Mićinovim rečima, redovno izmiruje svoje obaveze prema Spensu.

Slučaj "Pashange" možda je najekstremniji primer, ali nije usamljen. Spens je pokrenuo postupke pred nadležnim sudovima protiv još devet zakupaca, koji takođe ne izmiruju redovno svoje obaveze. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • ilija cvorovic

    23.01.2014 11:45
    gans klub,hehe,kako slikovito...
  • ja

    22.01.2014 21:18
    ma sigurno
    Prvo koliko SPENS ima neplacene struje,gasa,grejanja u zadnjih 20 god
    A plate je redovno isplacivao radnicima za to vreme jel..
    Sto tada niste pisali blokirajte,ugasite im struju ,zatvorite Spens i sl...
    Cudo jedno kako ljudi napaduju druge a brane JP SPENS koji nikom nista ne placa vec 20godina
    Upropastili su Spens razni rukovodioci koji su krali godinama bre.
    Koju to stetu trpi Spens kada mu neko ne placa kiriju pa nikakvu jel bi taj lokal i onako stajao prazan, pa nece niko lokal na spensu ni za dzabe.
    Svi lokali zvrje prazni niko ih nece
    Eto vi koji ste pametni i kritikujete idite i uzmite lokale tamo pa radite
  • ns

    22.01.2014 18:38
    pripadao stranci ili ne to ovde nije tema niti se to krije činjenica je da čvrsta ruka i domaćinsko poslovanje daju rezultate za tako nešto treba biti ozbiljan, iskusan i ne halav a to već deseti put za redom nije svaki koji je od 2004. godine na ovamo postavljen za direktora, i nije tačno da je svetska ekonomska kriza razlog lošeg poslovanja spensa, spens ima i sposrtske kapacitete, i poslovne, i kongresne, i parkinge i sto čuda ali ima i 200 umesto realno stotinjak potrebnih zaposlenih i još pride kad ih je već toliko čovek očekuje da minimum duplo sve bude bolje i čistije i ekspresnije kad ono cvrc e tu se vraćamo na čvrstu ruku, koja fali!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti