SNS: Pajtić i Petrović poklonili 633.000 evra likvidiranoj firmi

Gradski odbor Srpske napredne stranke optužio je pokrajinski Fond za sufinansiranje pogona za primenu novih tehnologija u Vojvodini da je isplatio 50,8 miliona dinara firmi "Globus auto" u Debeljači, gde proizvodnja nikada nije pokrenuta.
Gradski odbor Srpske napredne stranke optužio je pokrajinski Fond za sufinansiranje pogona za primenu novih tehnologija u Vojvodini da je isplatio 50,8 miliona dinara firmi "Globus auto" u Debeljači, gde proizvodnja nikada nije pokrenuta.

"Pare su isplaćene u šest rata, ali proizvodnja i plasman elektro-vozila, solarnih panela i vetrogeneratora male snage nikada nije počela. Plaćanja su trajala tokom četrnaest meseci, ali to nije bilo dovoljno vremena da pokrajinska administracija shvati da je prevarena i da vozila nema", navode naprednjaci pozivajući se na sudsku dokumentaciju.

Oni dodaju da je upravo Sud utvrdio da je "Globus auto" otišao u likvidaciju i stečaj i podsećaju da su Bojan Pajtić i Dragoslav Petrović, pred TV kamerama obećali da će "Globus auto" godišnje proizvoditi 2.000 skutera i 500 privrednih, dostavnih i elektro-vozila za specijalne namene, te da će u toj firmi biti zaposleno 20 radnika. "U trenutku kad je Sud doneo rešenje o pokretanju stečajnog postupka, utvrđeno je da je račun preduzeća prazan i da firma ima samo jednog zaposlenog. Utvrđeno je i da propala firma nema nepokretne imovine, što znači da se pokrajinska zauvek vlast rastala sa našim novcima".

Srpska napredna stranka traži da se objavi spisak svih korisnika Pokrajinskog fonda za sufinansiranje pogona za primenu novih tehnologija u Vojvodini, sa preciznim podacima o sufinsiranju i ispunjavanju obaveza od strane korisnika novca fonda; a posebno da se objavi spisak korisnika sredstava Fonda - preduzeća koja su ugašena, likvidirana, u stečaju, ili ne ispunjavaju svoje obaveze, kao i iznosi novca koji su nestali u preduzećima koja su, kao "Globus auto", likvidirana, u stečaju, ili ne ispunjavaju ugovorne obaveze.

  • 18.04.2014 17:20
    Demokradija
    "Raskupusali" su Vojvodinu.
  • NN

    23.01.2014 16:34
    Culi smo vesti
    da li sada ima neko ko je odgovoran da uradi nesto posle ovakvih vesti? Pare su ogromne.
    Postoji odgovornost za cinjenje i za ne cinjenje.
  • izbiračica

    23.01.2014 09:12
    Koliko još takvih ima ? Svaki dan isplivavaju brljotine onih kojima se slepo verovalo. Jako ste nas razočarali, i vi ste nam kao demokrate, fuj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti