LGBT aktivisti prikupili pomoć za novosadske beskućnike

Članovi Društva LGBT Novi Sad uručili su danas pomoć korisnicima usluga Prihvatilišta za beskućnike.
Članovi Društva LGBT Novi Sad uručili su danas pomoć korisnicima usluga Prihvatilišta za beskućnike.

Pomoć se sastoji od očuvane, polovne garderobe, uglavnom zimske.

"Ovo je početak kontinuirane akcije, koja ima za cilj da se najugroženijim građanima u stanju socijalne potrebe omogući da lakše prebrode zimski period", kaže Darko Mišić, predsednik udruženja.

Mišić dodaje da su akciju pokrenuli i kako bi pokrenuli pitanje ugroženih ljudi u Srbiji. "Pošto smo i sami pripadnici jedne ugrožene grupe i znamo šta je nevolja, a svesni smo da u našoj zemlji postoje i grupe koje su daleko ugroženije od nas i to egzistencijalno, osetili smo potrebu da baš njima pomognemo", navodi on.

Mišić naglašava da akcija ima trajan karakter, i pozivama sve sugrađane da im se pridruže u prikupljanju pomoći najugroženijim Novosađanima.

  • maris

    22.01.2014 19:49
    za neupućene
    Protestantske crkve su odvajale i prikupljale i pomažu stalno,znam za jednu,nikada se ne hvale time pošto su Hrišćani i za njih je to normalno delo,da pomažu ljudima.Ne pišu po novinama i ne diče se time...samo tiho pomažu,što radi svaki ispravni čovek.
  • Maki

    22.01.2014 18:35
    GAY SAM I PONOSAN SAM NA SVOJ NAROD!!!
    Ne mogu da verujem da kada gay osoba uradi nesto dobro za zajednicu, pomogne nekome, pokusa da otvori svetu oci, obicno biva izrugana i deskriminisana od ostalih "smrtnika". Ja u svom zivotu nikada nisam cuo da se neko od vas setio ovako lepog gesta, koji vama ne znaci nista, a nekome mnogo. Dokle cemo ziveti kao pracoveci po nekim pecinama i ziveti ograniceni od sveta? ALO LJUDI, OVO JE 21 VEK!!! OSVESTITE SE, I IZADJITE MALO IZ STALE I OBORA
  • izopsteni

    22.01.2014 18:30
    svaka cast
    dragi sugradjani !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti