FOTO: Nova igrališta u vrtiću "Palčica" i na Detelinari

JP Zavod za izgradnju grada započelo je radove na izgradnji novih dečijih igrališta u dvorištima vrtića "Palčica" u Ulici Branimira Ćosića.
JP Zavod za izgradnju grada započelo je radove na izgradnji novih dečijih igrališta u dvorištima vrtića "Palčica" u Ulici Branimira Ćosića.

Na toj lokaciji će biti izgrađena dva dečija igrališta za decu uzrasta do 3 godine i za stariju decu, uzrasta od 3 do 6 godina. Do kraja nedelje će, takođe, započeti radovi i u vrtiću "Detelina sa četiri lista" na Detelinari gde će biti izgrađeno jedno dečije igralište.

Prema tehničkom rešenju igrališta će dimenzionalno biti prilagođena prostoru, postaviće se na podlozi od tartana i šljunka, a od opreme će sadržati savremene rekvizite za igru i elemente urbanog mobilijara. Planirana je upotreba materijala i podloga proverenih na bezbednost, toksičnost i dugotrajnost, saopštio je ZIG.

Sprave koje će biti postavljene prilagođene su deci za samostalno korišćenje.

Sa ovom akcijom će se nastaviti i u narednom periodu.

  • Predlagač

    23.01.2014 08:53
    Palčica da se zove "Pčelica Maja"
    Sve za dobrobit dece! Šarandžija iz Han Pijeska od našeg novca "rekonstruiše", a Palčica je rada da ga prima...Novosađani će zahtevati,ukoliko se nastavi sa kapitalnim investiranjem u "Palčicu" da se ista preimenuje u "Pčelicu Maju"
  • 22.01.2014 19:38
    Toma
    Svesna sam potpuno svega što se oko nas dešava, ali ne želim da prihvatim da su sva deca takva. Reći ću onu čuvenu "deca nisu kriva" jer nisu...Roditelji, društvo, okolina i (zašto ne reći) nezainteresovanost zaposlenih u školama, doveli su do ovakvog stanja. Roditelji sve manje vremena provode sa decom, ne vode ih na sportske događaje da ih na vreme nauče kako se ponaša, već prepuštaju da uče od drugih. U školama više nema sekcija i vannastavnih aktivnosti koje ne moraju da se plate. Ako želite da vam se dete bavi sportom, morate da platite nekoj školi fudbala, košarke itd... Sva se deca rode jednaka, pa se negde usput formiraju u dobre ljude ili u huligane. Želim da se u ovim vrtićima igraju deca uz obavezan nadzor odraslih i da ih nače da te sprave služe za klackanje, ljuljanje, penjanje a ne za otvaranje pivskih flaša, gašenje cigareta i slično.
  • Toma

    22.01.2014 14:20
    imam bolju ideju
    kakva su deca danas, bolje im napravite strelište sa pokretnim metama, sa gađanjem iz malog vagona u pokretu, i poligon za bacanje sekira i noževa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti