Javna preduzeća našla rupu u zabrani zapošljavanja

Novosadska javna preduzeća planiraju da potroše 100 miliona dinara na angažovanje radnika preko agencija i studentskih zadruga.
Novosadska javna preduzeća planiraju da potroše 100 miliona dinara na angažovanje radnika preko agencija i studentskih zadruga.

To je zacrtano u programima rada za ovu godinu, koji su usvojeni nakon odluke Vlade Srbije da zabrani zapošljavanje i ograniči angažovanje radnika sa strane.

"Čistoća" je za ovu namenu izdvojila ubedljivo najviše novca, čak 55 miliona dinara, dok je "Toplana" za plaćanje radnika preko agencija i studentskih zadruga spremila 30 miliona. "Tržnica" će one koje zaposli na ovaj način platiti šest miliona dinara.

Za zapošljavanje preko studentskih zadruga "Spens" je planirao 4,3 miliona dinara, "Lisje" milion, a "Parking servis" dva miliona dinara plus dodatnih 2,9 miliona za iznajmljivanje radne snage preko agencija.

Sofija Mitrović iz "Čistoće" za "Blic" kaže da će radnici koje ovo preduzeće bude angažovalo biti zaposleni na terenu, a ne u administraciji. U "Toplani" kažu da će iznajmljivati pomoćnike montera i nekvalifikovane radnike, dok u "Spensu" navode da će 4,3 miliona utrošiti da preko studentske zadruge zaposliti spasioce na bazenima i redare na klizalištu.

U "Parking servisu" navode da nemaju spremačice u radnom odnosu, kao ni obezbeđenje, pa će morati da utroše dva miliona dinara za njihovo angažovanje.

  • Ima efikasan lek

    24.01.2014 20:01
    za ovakve stvari:
    PRIVATIZOVATI SVA JAVNA PREDUZEĆA!

    Ili ih ukinuti!
    Ako su "umni ljudi" znali da unište proizvodne firme koje su nešto i proizvodile,za javna preduzeća,gde se proizvodi iz dana u dan sve veći višak parazita-neradnika,tek tu ne bilo neke štete.

    Naprotiv!

  • 23.01.2014 22:29
    Razlika
    Velika je razlika biti zaposlen i raditi u JKP ili JP.Jedno je sedeti u kancelariji a drugo je prazniti kante za smece,ugradjivati asvalt,krpiti vodovodne cevi ,cistiti kanalizaciju itd itd.upravo na ova radna mesta primaju se radnici preko agencija dok administracija ide direktno u kancelarije. iz ovog razloga treba dobro da razmislite pre nego sto pocnete da pljujete radnike JKP i JP.
  • Aleksa

    23.01.2014 17:58
    Smece
    https://www.youtube.com/watch?v=D5AZuhWRRuQ

    Evo vam Detelinara sramota 16 vek nam nije ravan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti