DS: Hitno rešiti problem bezbednosti u Novom Sadu

Gradski odbor Demokratske stranke zatražio je danas od nadležnih da hitno reše bezbednosnu situaciju u Novom Sadu, kao i da ostavku podnesu odgovorni.
Gradski odbor Demokratske stranke zatražio je danas od nadležnih da hitno reše bezbednosnu situaciju u Novom Sadu, kao i da ostavku podnesu odgovorni.

Novosadski odbor DS pozvao je gradonačelnika da prestane da negira problem bezbednosti koji postaje sve veći i kao skandalozne ocenio njegove izjave kojima relativizuje problem - nazivajući ga "prenaglašenim i preuveličanim u medijima".

DS je naveo da šokovi zbog nasilja, koji se dešavaju u Novom Sadu, ne prestaju ni kada su građani mislili da su videli sve u pogledu surovosti.

"Nakon godinu i po dana bezuspešnog upozoravanja na ozbiljnost situacije, nakon godinu i po dana gotovo svakodnevih incidenata, vređanja, prebijanja, obračuna noževima, pucnjava u blizini škola i vrtića, ranjavanja, ubistava, nakon što je Novi Sad i zvanično proglašen za najnebezbedniji grad u Srbiji, kada smo mislili da smo videli sve i da nas u pogledu surovosti koja vlada na ulicama grada više ništa ne može iznenaditi, usledili su novi šokovi", dodaje se u saopštenju DS.

Novosadske demokrate pitaju šta još treba da se desi da bi gradonačelnik, koji se bavi čitavim nizom tema za koje nije nadležan, prestao da se proglašava nenadležnim za rešavanje tog problema, kao i da li će oni koji su očigledno nesposobni da reše pitanje bezbednosti postupiti časno i ponuditi ostavke.

Činjenica da maskirane osobe mogu da uđu u bilo koju školu i srpom i bejzbol palicama prebiju učenika za vreme nastave, užas je koji danas preživljavaju ne samo roditelji prebijenog deteta, već svaki roditelj i svako dete koje u ovom gradu živi i redovno pohađa nastavu, navodi DS.

DS podseća i na vest da je sinoć naoružani pljačkaš ranio vlasnika prodavnice, i ocenjuje da su takve i slične vesti, koje svakodnevno pune crne hronike, postale jedine vesti iz Novog Sada.

  • Peđa NS

    30.01.2014 16:47
    Ma samo da se dobiju poeni...
    Nikada nisam glasaoa ni sada nenameravam,jer niko neradi za nas ljude obične građane nego za svoje g$%&#"a problem bezbednosti grada ako policija nemože da rastera klince koji divljaju po Detelinari jer kako kažu "boje se da nije neko dete nekog budžovana"mislim da sve to govori koliko su i oni "vezanih ruku" a o opštem vaspitanju da ne govorim...i da nemaju dovoljno ljudi....SRAMOTA!!!!!!!I donekle se slažem sa Strangerom i njegovim predlozima!!!
  • oni nama pricaju

    24.01.2014 17:43
    Da smo na vreme dobili nacelnika, to se ne bi desavalo.
  • Nana

    24.01.2014 13:08
    odgovor pesimisti
    Čitam šta piše gosn "pesimista".... teorija zavere na svakom ćošku. Što se mi malo ne zapitamo, ima li kod nas samih grešaka? Kako vaspitavamo decu? Kako se ponašamo...? Ne može se očekivati, da nam u našem gradu, neko drugi rešava probleme. Počnimo od nas samih!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti