Ordinacija bez dozvole vrbuje pacijente u Novom Sadu i okolini

Zdravstvena ordinacija "Dr Kardio" iz Subotice nastavila je da vrbuje pacijente u okolini Novog Sada, iako joj je inspekcija zabranila da to radi.

Zdravstvena ordinacija "Dr Kardio" iz Subotice nastavila je da vrbuje pacijente u okolini Novog Sada, iako joj je inspekcija zabranila da to radi.

Posle Novog Sada, pozivali su i Karlovčane da u Crvenom krstu obave pregled za 1.900 dinara, iako je osnovni kardiološki pregled besplatan u bilo kojem domu zdravlja. U ponudi "Dr Kardia" je aparat arteriograf, kojim se vrši, kako navode, "jedinstven pregled, kakav se radi jedino u Kliničkom centru Beograd".

Dr Olgica Jukić Neatnica, načelnica Službe za specijalističko-konsultativnu delatnost DZ "Novi Sad", kaže da pregled na takvom aparatu ne može da šteti, a o tome koliko je koristan pacijentu mogla bi da govori tek kad bi se upoznala sa rezultatima koje on daje.

Predstavnici subotičke ordinacije telefonom informišu sagovornike da je pregled takvim aparatom ranije koštao 2.600, a sada "samo" 1.900 dinara, kao i da će im besplatno izmeriti i nivo šećera u krvi. U zdravstvenoj inspekciji potvrđuju za "24sata" da subotička ordinacija nema dozvolu za takvu vrstu rada i da im je pre mesec dana zabranjeno da obavljaju preglede na terenu.

Krajem 2013. godine, posle prijave građana, inspektori su u Mesnoj zajednici "Prva vojvođanska brigada" zatekli jednu doktorku i jednu medicinsku sestru kako obavljaju preglede arteriografom. "Tom prilikom im je zabranjeno da rade van prostorija u Subotici", kaže načelnica zdravstvene inspekcije za Vojvodinu, Zvezdana Bjeletić.

  • 08.07.2014 16:43
    "iako je osnovni kardiološki pregled besplatan u bilo kojem domu zdravlja" - kolko godina ja moram čekati na taj besplatan pregled i dal će mi neko dati uput na njega.
    "U zdravstvenoj inspekciji potvrđuju za "24sata" da subotička ordinacija nema dozvolu za takvu vrstu rada" - pitajte tu zdravstvenu inspekciji dal bilo ko u Srbiji može obaviti bilo kakav pregled na terenu. Privatnici pregled očiju nesmeju da rade na terenu dok država može na sred trga da radi transfuzije krvi iako zakon kaže da ni oni nebi smeli
  • 24.01.2014 20:53
    Mile konkurencijo, ne bih znala sta si hteo da kazes.
  • Mile

    24.01.2014 19:02
    konkurencija
    Sta je sad doktori,konkurenciji bi da zabranite rad u vasem gradu a vi slobodno da radite u Zrenjaninu,Subotici,Somboru,Vrbasu itd.Zdravstvena usluga mora svima biti dostupna , sto ovi suboticani dobro procenjuju finansijsku moc gradjana i spustaju cene, moze samo da bude od koristi.

    Dali ce sada suboticani, zabraniti nasim uglednim ortopedima da operisu u njihovom gradu.Ne, to sigurno nije dobro, ali ostra kontrola mora da postoji, nad zdravstvenom uslugom lekara iz druge sredine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti