Preminuo Bogdan Baća Nikolajević

Na Gradskom groblju u Novom Sadu će sutra u 15h biti sahranjen Bogdan Baća Nikolajević (1956), veliki prijatelj Radija 021.
Na Gradskom groblju u Novom Sadu će sutra u 15h biti sahranjen Bogdan Baća Nikolajević (1956), veliki prijatelj Radija 021.

Nikolajević je u prvoj demokratskoj gradskoj vladi (1996-1998) bio potpredsednik Izvršnog odbora Grada Novog Sada, zadužen za kulturu i aktivan član novosadskih demokrata još od 1992. godine.

Ostao je upamćen kao čovek koji je tada opustošenoj i zanemarenoj gradskoj kulturi udahnuo vetar u leđa, probudio je i oživeo kulturni život Novog Sada koji je tokom vladavine kadrova Slobodana Miloševića potpuno zamro i bio na najnižem nivou. Pokrenuo je projektno finansiranje kulture samo nekoliko meseci pošto je došao na funkciju, a principi kojima su se delila sredstva nisu bila na osnovu poznanstava i po političkoj liniji, već u odnosu na kvalitet ideja i projekata kojima su konkurisali zainteresovani. Jednostavno, našao je način da zainteresuje Grad da počne sa izdvajanjem sredstava za projekte iz ovog važnog domena i bio zaslužan za mnoge po kojima je Novi Sad postao prepoznatljiv na kulturnoj mapi Evrope.

Bogdan je inače sin velikog srpskog slikara Milivoja Nikolajevića (1912-1988). Pokušavao je da od gradskih vlasti izdejstvuje da neka od ulica u Novom Sadu ponese ime njegovog oca, ali za života u tome nije uspeo.

Na oca i majku, pijanistkinju i slikarku, nasledio je talenat i nadarenost za umetnost pa se u slobodno vreme bavio web slikarstvom. Iza sebe je ostavio suprugu Vesnu.

Bogdan Nikolajević će biti sahranjen na istom mestu gde su i njegovi roditelji.

  • Đorđe

    25.01.2014 00:53
    Istok
    Shvatao si i razumeo mnogo toga sto drugi nisu. Često, oni nisu razumeli tebe.
    Zasadićemo bagrem.
  • ana

    24.01.2014 18:38
    diplomirani inženjer tehnologije
  • Duda

    24.01.2014 16:53
    zbogom Baćo
    Neka su Ti svetli nebeski putevi.
    Počivaj u miru dragi kolega.
    Pamtiću Te po dobroj saradnji i dobrom humoru.
    Hvala Ti što si uspevao sa lakoćom da nas nasmeješ.
    S tugom u srcu se opraštamo od Tebe ovog hladnog januarskog dana.
    Ne verujem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti