Profesor Dragan Popović dobitnik Februarske nagrade

Odbornici Skupštine grada odlučili su, većinom glasova, da Februarska nagrada pripadne Draganu Popoviću profesoru Fakulteta tehničkih nauka.

Odbornici Skupštine grada odlučili su, većinom glasova, da Februarska nagrada pripadne Draganu Popoviću profesoru Fakulteta tehničkih nauka.

Popović, koji je profesor na Departmanu za energetiku, elektoniku i telekomunikacije, autor je i koautor više od 50 članaka u međunarodnim časopisima i na konferencijama, kao i preko 60 članaka u domaćim časopisima. Vodio je i učestvovao u izradi mnogobrojnih projekata i studija.

Kako se navodi, doprineo je afirmaciji ugleda i prepoznatljivosti Novog Sada i Fakulteta tehničkih nauka na svetskom nivou. Popović je inicirao i utvrdio kontinuiranu saradnju između FTN-a i najvećih svetskih kompanija, a takođe je i osnivač i direktor privrednog društva "Schneider Electrics DMS NS".

Profesora Popovića predložila je Svetska tamburaška asocijacija, a uz povelju dobitniku pripada i novčana nagrada od 127.000 dinara. Nagrada će mu biti uručena 1. februara.

Februarska nagrada dodeljuje se povodom Dana grada, 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom.

  • 25.01.2014 23:29
    I zasluzio je
  • 24.01.2014 16:34
    Kad čitam komentar TAMBURAS (16.37h)
    Sećam se jedne epizode iz Simpsona: Homer je pojeo otrovnu ribu i zna da će umreti za 24 sata. Kad deca spavaju, on ih obilazi i svakom kaže po neku poruku.
    Lizi kaže: znam da ćeš u životu mnogo postići i žao mi je da to neću moći da gledam!
    Onoj bebici kaže: Znam da je najveći moj gubitak to što neću moći da pratim kako rasteš i postaješ divno biće!
    Bartu kaže: Barte, imaš tako lepu spavaćicu!
    U tom smislu, komentar je vrhunski!
  • Desni10

    24.01.2014 15:42
    @DMS V3 Middleware
    Reci, reci slobodno, cuo sam da su posle onoga u Politici nekim 'komentatorima' podigli plate. Ili si ti mozda u DMS-u jer ti se svidja posao, a plata ti nije toliko bitna? :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti