Krstić: Novi Sad nije najnebezbedniji grad u Srbiji

Novi Sad "nije najnebezbedniji grad u Srbiji", istakao je načelnik Policijske uprave Stevan Krstić.
Novi Sad "nije najnebezbedniji grad u Srbiji", istakao je načelnik Policijske uprave Stevan Krstić.

On je naglasio da policija koristi sve svoje kapacitete i ulaže maksimalne napore da Novosađani i njihova imovina budu što bezbedniji. "Nastojimo da snagom argumenata i činjenica pokažemo rezultate našeg rada, a pravu ocenu o bezbednosti doneće javnost", rekao je Krtić na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavio stanje bezbednosti na području Južnobačkog okruga u prošloj godini.

Napominjujući da tom svojom ocenom ne želi da kaže da u gradu i okrugu nema kriminala i krivičnih dela, Krstić je istakao da policija u borbi protiv kriminala koristi sve svoje kapacitete i trudi se da uloži najveće napore kako bi ostvarila što bolje rezultate i sačuvala bezbednost građana u što je moguće većoj meri.

On je apelovao na medije, građane i institucije da zajedno sa policijom sarađuju i da, kako je rekao, "rešimo određene probleme, jer je neizvodljivo da mnoge od tih problema policija reši sama".

Krstić je predočio podatke o prošlogodišnjem radu u kojima je između ostalog navedeno da je prošle godine u Novom Sadu bilo ukupno 12.468 krivičnih dela, što je za 357 manje nego 2012. godine. U isto vreme na području Južnobačkog okruga evidentirano je ukupno 19.256 krivičnih dela, dok ih je u 2012. godini pričenjeno 19.970.

"Pojedini mediji prethodnih dana proglasili su Novi Sad najnebezbednijim gradom koristeći podatke o krivičnim delima počinjenim na čitavom Južnobačkom okrugu, kao da su učinjeni u Novom Sadu, koji je i prostorno i po broju stanovnika upola manji od tog okruga", istakao je Krstić.

  • Beba

    26.01.2014 18:50
    Zimski san...
    Gde ovaj Gospidin živi i o čemu priča??! Čini mi se da sanja slatke snove..., trebao bi da se razbudi!! Bolje mu je da se sa ovakvim izjavama ne exponira!
  • 26.01.2014 15:35
    @Anonimus

    "Ma, da. Ima još puno gradova u Srbiji, na Kosovu recimo, koji su nesigurniji."

    na Kosovu ima manje kriminala i divljaštva nego u Novom Sadu
  • Pitam se

    25.01.2014 10:31
    pitam
    Šta to treba da se desi pa da postane bezbedan ??????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti