Beskućnicama komšije nisu dozvolile da se usele u zgradu

Osam Novosađanki, beskućnica, ovog vikenda je ostalo na ulici, jer su stanari Njegoševe, gde je Centar za socijalni rad našao mesto za ove žene, sprečili da im se obezbedi prenoćište.
Osam Novosađanki, beskućnica, ovog vikenda je ostalo na ulici, jer su stanari Njegoševe, gde je Centar za socijalni rad našao mesto za ove žene, sprečili da im se obezbedi prenoćište.

U objektu u Njegoševoj 3 koji je ustupilo preduzeće "Poslovni prostor" trebalo bi da bude smešteno osam žena bez krova nad glavom. "Dobili smo ključeve od lokala. Struju je obezbedio Poslovni prostor, uključena je i voda, a mi smo lokal opremili sa osam ležajeva. U kontaktu smo sa Gerontološkim centrom, koji ima dnevno prihvatilište za beskućnike i koji bi trebalo da uputi žene na ovu adresu, kako bi znale gde mogu da prenoće", rekao je direktor Centra za socijalni rad Nenad Drašković.

Međutim, po njegovim rečima, vlasnica obližnje poslastičarnice nezadovoljna je odlukom da se u neposrednoj blizini njenog lokala smeste beskućnice. "Ona tvrdi da će useljavanjem beskućnica njena bezbednost biti ugrožena. Zapretila je da će zavrnuti ventil za vodu, koji se nalazi u njenom lokalu. Ona to ne sme da uradi, ali za svaki slučaj mi smo obavestili i policiju i komunalnu policiju i oni će porazgovarati sa njom kako bi tu neželjenu situaciju predupredili", rekao je Drašković za "Dnevnik".

Navodi da je vlasnica poslastičarnice promenila bravu na vratima hodnika koji vodi u prihvatilište. "Odmah smo reagovali i vrata su ponovo otključana. Postavili smo čoveka da čuva prostor", kazao je direktor Centra za socijalni rad.

Tada se grupa stanara te ulice okupila i pozvala policiju kako bi sprečili otvaranje prenoćišta. "Desetak stanara se okupilo i pozvalo policiju. Otišao sam na lice mesta gde su mi policajci rekli da se mora pokrenuti upravni postupak. Ne vidim zbog čega bi se to radilo kada je taj lokal u vlasništvu grada i grad nam ga je dodelio na korišćenje. Iako smo beskućnice planirali odmah da uselimo, morali smo to da odložimo do ponedeljka", rekao je Nenad Drašković.

  • Dunjasha

    01.02.2014 14:06
    I?
    Šta se na kraju desilo sa ovim ženama?! Da li iko zna?
    Ili je "svako čudo za 3 dana"?
  • paha

    30.01.2014 09:42
    setaliste
    Sto ih onda ne uselite u vasu ulicu,siguran sam da negde ima jedna kuca prazna.
    Ovo je centar grada,nevidim razloga zasto moraju biti smestene u strogi centar,ima jos lokacija na periferiji.
    Platio sam 2000e m2 u toj ulici,sad da mi pisaju pod prozor
  • 29.01.2014 19:31
    http://www.novosti.rs/vesti/ planeta.299.html:463825-HOROR-Beskucnik-ubio-starca-pojeo-mu-srce-i-jezik

    http://www.kurir-info.rs/beskucnik-ubio-besku cnika-clanak-2989

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti