Pothodnik i ubuduće nedostupan za invalide

Pokretne stepenice u pothodniku ipak neće biti rekontruisane tako da odgovaraju osobama sa invaliditetom.
Pokretne stepenice u pothodniku ipak neće biti rekontruisane tako da odgovaraju osobama sa invaliditetom. Kako je pomoćnik direktora "Poslovnog prostora", Srđan Crkvenjakov, rekao za Radio 021, za postavljanje takvih stepenica nisu postojali uslovi.

"Pokretne stepenice koje ćemo postaviti nisu predviđene za osobe koje imaju problema sa kretanjem. Razmišljali smo o tome da postavimo rampe kao što su u  Merkatoru, ali one zahtevaju mnogo blaži nagib, i to fizički nije moguće", ističe Crkvenjakov.

Prošle nedelje je potpisan ugovor o rekontrukciji, a rok za završetak radova je pet meseci, odnosno oktobar.  Vrednost investicije je oko 11 miliona dinara.
  • ipak kao Merkator

    03.06.2010 15:36
    Hajde da je tacno, kosina je velika za invalide, ali nije za pokretnu traku kao u Merkatoru, jer na takvu traku mogu majke sa malom decom,i kolicima da dodju do odredista.Pokusajte bar jednoj populaciji da olaksate
    Semafori, zeleno svetlo za pesake u gradu je za sve one koji treniraju atletiku-trcanje na kratke staze,ako niste u toj grupi nemojte ni krociti na pesacki prelac, nikada se ne zna da li ce vas neko od vozila zakaciti
  • lala

    03.06.2010 15:13
    A da postavite lift?
  • piplfoks

    03.06.2010 13:13
    Ok, ajde recimo da stvarno ne može, kosina prevelika i tako to...A možda onda da omogućite invalidima da prelaze ulicu kod skupštine grada? I to ne samo njima, nego svima koji nisu u punom trku? Za tih kobajagi 12 sekundi, koliko traje zeleno svetlo, jedva može da se pređe put, a neko u invalidskim kolicima može samo da sanja da će preći. Uradite nešto razumno i jednostavno, umesto što se pravdate da je nešto neizvodljivo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti