Oštećeni korisnici gasa: Ovde se i vazduh naplaćuje

Oko 400 Novosađana okupilo se danas ispred zgrade NIS-a kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog enormnih računa za gas koje su dobili za decembar.
Oko 400 Novosađana okupilo se danas ispred zgrade NIS-a kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog enormnih računa za gas koje su dobili za decembar.

Protest je organizovalo Udruženje za zaštitu prava potrošača "Prosperitet", a pridružili su im se i sindikat Sloga i Ekološki pokret. Nezadovoljni korisnici gasa nosili su transparent "Ovde se i vazduh naplaćuje" i zatražili od nadležnih da se ispita kvalitet gasa i zašto su računi uvećani i do pet puta, u odnosu na prethodni mesec.

Kako je za 021 kazao jedan od oštećenih potrošača Dragan Pašćan koji živi na Salajci, za novembar mu je stiglo 15.000, dok je za decembar dobio da plati čak 36.000 dinara. "Ovo je nedopustivo, ne nameravam uopšte da platim tu sumu, uplatio sam polovinu, za koliko smatram da je realan račun", kaže Pašćan, pokazujući oba računa.

Organizator protesta Miroslav Petković koji je za novembar dobio 6.000, a za decembar 26.000 dinara, naveo je da nadležni moraju da objasne oštećenim korisnicima kako je došlo do 1, 83 kubika. "Tražimo da ispitaju šta je sa našim računima. Kada je bilo problema sa strujom, u Beogradu su to odmah rešili, nećemo dozvoliti da nastave da nas ignorišu", napomenuo je on.

Predsednik Udruženja za zaštitu prava potrošača "Prosperitet", Radomir Ćirilović rekao je da je protest  usmeren prema JP "Srbijagasu", Republičkoj Agenciji za energetiku, kao i prema svim distributerima gasa u Srbiji. On je dodao da su skupu prisustvovala samo dva gradska odbornika, što je poražavajuće jer su obavešteni svi državni organi.

Kako je Radio 021 ranije pisao, u Ministarstvu energetike su obećali da će sprovesti kontrolu kvaliteta i količine isporučenog gasa i oduzeti licencu snabdevačima, ukoliko se dokaže nepravilnost. Predsednik Udruženja za zaštitu potrošača Vojvodine Goran Papović rekao je za 021 da je upravo nekvalitetan gas uzrok visokih računa. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • Kvalitetan gas

    28.01.2014 22:21
    u Srbiji?
    Gas od pasulja je momentalno jedini kalorični gas u Srbiji.
    Ovaj što nam prevaranti uvaljuju je čista limunada...
  • 27.01.2014 18:16
    Trecesrbijanac
    Negde pred kraj protesta prodje pored mene vajni trecesrbijanac Parovic sa nekom imitacijom subare na glavi u pratnji mladje zenske osobe.

    Nonsalantno proseta svoje ime pored nas a htedoh da ga upitam: krade li se i u toj vasoj 'trecoj Srbiji'? Jeste li pravdo i istinoljubivi samo na papiru ? Verujete li da nas ne kradu?...
  • AleksandarVojvodjanin

    27.01.2014 08:35
    Dokle!
    Apsolutno ne treba biti naivan i pomisliti da su naduvani računi i za gas i za struju slučajnost! Izbori su u martu,a kasa u BGD je prazna! Odakle će da otimaju i pljačkaju nego od Vojvodjana i Vojvodine! Jedino što nam preostaje da se svi u Vojvodini zapitamo DOKLE???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti