Prosvetna inspekcija još ćuti o školi Jovan Dučić

Vanredni sastanak Saveta roditelja Osnovne škole "Jovan Dučić" u Petrovaradinu ipak neće biti održan sutra, jer prosvetna inspekcija još nije dostavila nikakav izveštaj o tome da li je bilo nepravilnosti u radu ove škole.

Vanredni sastanak Saveta roditelja Osnovne škole "Jovan Dučić" u Petrovaradinu ipak neće biti održan sutra, jer prosvetna inspekcija još nije dostavila nikakav izveštaj o tome da li je bilo nepravilnosti u radu ove škole.

Predsednik Saveta roditelja Goran Mitričević kaže za Radio 021 da je sastanak samo odložen i da će verovatno biti održan sledeće nedelje.

"Oni nemaju trenutno ništa da kažu, ni šta je urađeno, ni šta nije. Ali do četvrtka, najkasnije petka će biti dostavljen zapisnik od strane prosvetne inspekcije, pa će oni imati materijal da iznesu na tom sastanku, da bi upoznali roditelje šta je inspekcija našla, da li je nešto našla ili nije našla ništa", uveren je Mitričević.

Roditelji iz Saveta i dalje insistiraju da se provere svi zapisnici sa prethodnih sastanaka kako bi se utvrdilo da li je bilo pritužbi na ponašanje nastavnika Ivana M. Š. suspendovanog zbog pedofilije.

Na sastanku će biti i neko od predstavnika građanske inicijative, formirane u međuvremenu u Petrovaradinu. Inicijativu čine roditelji dece koja sada pohađaju ovu školu, bivši učenici škole, kao i roditelji koji su svoju decu prethodnih godina ispisali zbog sličnih problema.

  • milena

    29.12.2010 08:18
    prosvetni inspektor pomaze agencijama
    Gospoda Ljubica Srdanov -prosvetni inspektor aktivno se uključila u isbor agenija u novosadskim školama,pri tome zanemarija zakon koji je isključiv da izbor agencije je u nadležnosti saveta roditelja.
    U osnovnoj skoli Dušan Radović negira odluku saveta roditelja i poništava odluku samih i nameće direktorki porotiv pravnu odluku.
    Ista je na isti način učinila isti postupak u Isidorinoj gimnaziji pre 2 godine te oštetila roditelje učenika četvrte godine koji su putovali u Prag te izabrali najpovoljniju ponudu.Nakon nnjenog poništenja roditelji su za isti program platili više 30 eura po učeniku , te izabrana agencija Kompas ostvarila dobit od 6000 eura zahvaljujući inspektorki.
  • vlada

    27.12.2010 17:57
    nemica
    direktorica u vreme ivana stasnija je smenjena i sada predaje nemacki posto je jako ogorcena na sadsnji status podelila je sedmim razredima 45 jedinica VII3 je najbolji po uspehu u skoli imaju samo 8 jedinica iz nemackog
  • sremac

    04.06.2010 16:54
    sto ste naivni
    Verovatno ce i to da zataskaju,kada i ovako ceo kolektiv nista ne zna ni ocemu ni o kome,nista nisu videli ni culi,mozda oni ni ne rade tamo!!Ceo kolektiv treba promeniti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti