Prvi "Karfur" supermarket biće otvoren u Novom Sadu

Prvi supermarket "Karfura" u Srbiji biće otvoren u Novom Sadu, kažu u kompaniji CMB Bugarska, koja je vlasnik franšize čuvenog francuskog trgovinskog lanca.
Prvi supermarket "Karfura" u Srbiji biće otvoren u Novom Sadu, kažu u kompaniji CMB Bugarska, koja je vlasnik franšize čuvenog francuskog trgovinskog lanca.

U kompaniji CMB Bugarska su za portal Si njuz potvrdili da planiraju otvaranje prodajnog objekta u Novom Sadu, ističući da trenutno ne mogu da iznose više detalja o ovom projektu.

CMB Bugarska je ogranak kompanije CM Balkans (Carrefour Marinopoulos Balkans), koja je ekskluzivni vlasnik "Karfurove" franšize za tržište Jugoistočne Evrope.

Bugarski mediji su sredinom meseca objavili da bi supermarketi francuskog "Karfura" do kraja godine trebalo da budu otvoreni u Beogradu i Novom Sadu.

Prve zvanične informacije o dolasku "Karfura" u Srbiju došle su upravo iz "Delte", kada je kompanija Miroslava Miškovića u februaru prošle godine objavila da je s francuskim trgovinskim lancem postigla dogovor o otvaranju hipermarketa u budućem tržnom centru "Delta planet" na Autokomandi u Beogradu. Generalni direktor "Delta ril estejta" Vojislav Glavinić tada je izjavio i da je dogovoreno da "Delta" i "Karfur" zajedno nastupe i na drugim lokacijama. Izgradnja ovih objekata još nije počela i zasad nema zvaničnih informacija o početku njihove realizacije.

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić je, s druge strane, krajem prošle godine izjavio da nema informacija o planovima francuskog "Karfura" u Srbiji.

  • LimanacNS

    28.01.2014 11:45
    @Anonimus
    U razloge ne ulazim, samo konstatujem. A, ogu da dodam da se ni ova dva trgovinska lanca neće naročito "proslaviti" kad zvanična statistika pokazuje da je prosečna plata 50.000, a ja znam mnogo više ljudi koji su ispod tog proseka, a jako malo onih koji su iznad.
  • 28.01.2014 10:52
    @LimanacNS - Inđija - Novi Sad
    Zato sto u Indjiji nije toliko skupo gradjevinsko zemljiste.
    Kad ne bi bilo marifetluka oko nekretnina, svake nedelje bi otvarali bar po jedan pogon. Isti problem bio, isti problem ostao.

    A da tebaju Karfur, Lidil i ostali, trebaju, jer mi ne znamo sta su cene, nego nam ledja odrase.
  • LimanacNS

    28.01.2014 08:32
    Inđija - Novi Sad
    Dok se u Inđiji otvaraju pogoni za proizvodnju, u Novom Sadu se širi ponuda marketa. Izgleda da je Novi Sad baš bogat grad, samo se troši, slabo se proizvodi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti