Završena nadogradnja Studentske ambulante

Novi deo zgrade Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata danas je svečano otvoren.
Novi deo zgrade Zavoda za zdravstvenu zaštitu studenata danas je svečano otvoren.

Nadograđen je četvrti sprat i potkrovlje objekta, čime je rešen problem prokišnjavanja ravnog krova, smanjeni su troškovi sanacije i održavanja, a Studentska ambulanta je dobila 280 kvadratnih metara korisnog prostora.  

"Novi Sad je univerzitetski centar, gde boravi oko 65 hiljada studenata, a Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata brine o njihovom zdravlju i kao takav veoma je značajan za naš grad. Budžetom za 2014. godinu predviđena su sredstva za opremanje novih prostorija i siguran sam da će proširenim kapacitetima i kvalitet zdravstvene zaštite u ovoj ustanovi biti unapređen", naglasio je šef Kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović.

Za građevinske i građevinsko-zanatske radove prve i druge faze iz budžeta Grada izdvojeno je blizu 15 miliona dinara. Do kraja polugodišta biće realizovana i treća faza, koja podrazumeva opremanje novoizgrađenog prostora nameštajem i opremom.

U okviru novog prostora će se naći konferencijska sala, koja će imati višestruku namenu, pre svega za kontinuiranu medicinsku edukaciju. Pored toga novi deo objekta sadržaće Odeljenje za unapređenje, očuvanje i prevenciju zdravlja sa ginekološkim i  psihijatrijskim savetovalištem, kao i savetovalište za prevenciju masovnih nezaraznih bolesti, zatim epidemiološku službu i službu socijalne medicine.

  • svetlana

    27.01.2014 18:14
    koja je korist za studente
    korist je velika jer upravo na tom 4. spratu ce se odvijati prevetivni rad sa studnetima pa ce se bar njima i na vreme skrenuti paznja kako da NE UPROPASTE ZDRAVLJE pusenje,alkoholom, nezasticenim seksualanim odnosima,kako da ne skrenu ka anrkomaniji,kockarstvu id rugim porocima, kako da se bezbedno hrane,kakve napitke d akorsite i zasto ne energetska pica SAMO TAKO MOZEMO DOBITI ZDRAVE MLADE A POTOM I RADNO SPOSOBNE LJUDE KOJI CE ISPUNITI MISIJU U DRUSTVU I PODARITI NAM POTOMSTVO
    BRAVO ZA GRAD I STUDENTSKI DOM ZDRAVLJA
  • mozart & betoven

    27.01.2014 16:24
    @mito bekrijo
    "dok palma njiše grane a cela Srbija spi..."
  • 27.01.2014 15:42
    ...
    Imate 60+ hiljada studenata, a ne radite vikendom, doktori vam puse boks cigara dnevno na terasama, unakazili ste prelepu fasadnu ciglu sa "grbavickom" blok-stiropor nadogradnjom, a i poklopili ste boje, svaka cast.
    4-ti sprat je ionako, koliko znam, bio sprat za upravnike, a sad ce imati i jos koju kancelariju vise. Za studente, korist 0.
    Sistematski pregled toliko otaljavate, kad bi studentu glava falila, ne bi primetili. Imate 40 rubrika da popunite, upiste ime i prezime, i ostalo samo / crta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti