Ko koči useljavanje beskućnica u Njegoševu?

Postoji mogućnost da grad odustane od useljavanja sedam novosadskih beskućnica u prostor u Njegoševoj ulici, zbog pritiska stanara i pojedinih uticajnih ličnosti povezanih sa Srpskom naprednom strankom.
Postoji mogućnost da grad odustane od useljavanja sedam novosadskih beskućnica u prostor u Njegoševoj ulici, zbog pritiska stanara i pojedinih uticajnih ličnosti povezanih sa Srpskom naprednom strankom.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Radio 021, za smeštaj sedam novosadskih beskućnica grad će možda tražiti drugi prostor. Ovu informaciju potvrdio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je izjavio kako bi trebalo naći "adekvatniji" prostor za smeštaj ovih žena.

"Već sam dao preporuku Poslovnom prostoru da pronađe novi adekvatni prostor", kaže Vučević.

Direktor Centra za socijalni rad Nenad Drašković nije želeo da komentariše za 021 ovu informaciju, ali je potvrdio da se vrh novosadske vlasti umešao u rešavanje problema. "U ovom trenutku mogu samo da kažem da će zalaganjem gradonačelnika ovaj problem biti rešen", kratko je izjavio Drašković.

Odgovor na pitanje zbog čega grad odustaje od objekta koji pripada JP "Poslovni prostor" možda leži u činjenici da je novosadski biznismen Dragan Amidžić u rodbinskim odnosima sa porodicom Tafilović, koja se bunila zbog useljavanja beskućnica u njihov komšiluk.

Za vreme jučerašnjeg protesta, organizovanog zbog nesposobnosti lokalnih vlasti da reše problem zbrinjavanja beskućnica, sve vreme je pored demonstranata bio parkiran automobil "hamer", koji pripada Amidžiću.

Amidžić se nezvanično pominje kao osoba blisko povezana sa vrhom Srpske napredne stranke u Novom Sadu, a nakon prekomponovanja vlasti u vojvođanskoj prestonici, u slavu naprednjaka je leteo svojim privatnim avionom iznad glava Novosađana. Iz SNS negiraju da Dragan Amidžić ima veze sa tom strankom.

Gradonačelnik Miloš Vučević juče je za RTV izjavio kako su beskućnice na sigurnom, međutim, i direktor Centra za socijalni rad i upravnica Prihvatilišta u Futogu za 021 su to demantovali, navodeći da od petka ne znaju gde se one nalaze. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

Postoji mogućnost da grad odustane od useljavanja sedam novosadskih beskućnica u prostor u Njegoševoj ulici, zbog pritiska stanara i pojedinih uticajnih ličnosti povezanim sa Srpskom naprednom strankom.

 

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Radio 021, za smeštaj sedam novosadskih beskućnica grad će možda tražiti drugi prostor. Direktor Centra za socijalni rad Nenad Drašković nije želeo da komentariše za 021 ovu informaciju, ali je potvrdio da se vrh novosadske vlasti umešao u rešavanje problema.

 

"U ovom trenutku mogu samo da kažem da će zalaganjem gradonačelnika Miloša Vučevića ovaj problem biti rešen", kratko je izjavio Drašković.

 

Odgovor na pitanje zbog čega grad odustaje od objekta koji pripada JP "Poslovni prostor" možda leži u činjenici da je novosadski biznismen Dragan Amidžić u rodbinskim odnosima sa porodicom Tafilović, koja se bunila zbog useljavanja beskućnica u njihov komšiluk. Amidžić se nezvanično pominje kao osoba blisko povezana sa vrhom Srpske napredne stranke u Novom Sadu, a nakon prekomponovanja vlasti u vojvođanskoj prestonici, u slavu naprednjaka je leteo svojim privatnim avionom iznad glava Novosađana.

 

Za vreme jučerašnjeg protesta zbog nesposobnosti lokalnih vlasti da reše problem zbrinjavanja beskućnica, sve vreme je pored demonstranata bio parkiran automobil "hamer", koji pripada Amidžiću.

 

Gradonačelnik Miloš Vučević juče je izjavio kako su beskućnice na sigurnom, međutim, i direktor Centra za socijalni rad i upravnica Prihvatilišta u Futogu za 021 su potvrdili da od petka ne znaju gde se one nalaze.

  • ilija

    16.02.2014 00:49
    opet ovi dusebriznici
    a da malo neko ima mozga tu bi atraktivnu lokaciju i objekat priveo nameni i potrudio se da ga ekonomski exploatise , nema NOVI SAD 5 ulica kao sto je njegoseva da u njoj prave svratista i sranja , ljude bez krova smestiti pod krov ali ne tu a da su tu lokaciju izdali mogli su svakoj babi po garsonjeru pokloniti , al ko ce o tome brinuti ionako smo tu samo za mandata.
    e takvima treba AMIDZA I HASIDA , i imaju pravo da prekroje odluku nekog tamo sto je grebo i balavio da se zaposli u gr. upravi i tako resava probleme grada od 9 do 3 , nekad i ranije pobegne kuci inace strucnjak svoje vrste !
    HASIDA je pravnik i treba to da resava sa punim pravom , a resila bi i bez AMIDZE ,
  • Hummer H1

    29.01.2014 09:30
    Ko koči useljavanje beskućnica u Njegoševu?
    To su sve staaaaaari novosadjani.
  • 28.01.2014 23:06
    Užasno me nervira licemerstvo naših sugrađana! Zapitajte se, ko bi od vas bio spreman da lično pomogne nekom prosjaku ili beskućniku? Koliko zaobiđete ljudi koji prose po ulicama?
    Sada se "zgražavate" nad ovim nemilim događajem. Kao! A, što se tiče aviona i ostalih čudesnih naprava, lepo bi bilo ispitati sudbinu aerodroma Čenej i videti u čijim je sada rukama! Demokratska stranka je tamo itekako zabrazdila, ali o tome, očigledno, nije popularno pisati!
    Uz dužno poštovanje, nikada mi se nije sviđao tekst koji suviše "smrdi" na političko omalovažavanje! Malo korektnosti ne bi škodilo...
    P.S. Nisam naprednjak, niti simpatizer bilo kojeg političkog šljama!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti